@bombillawmaterowodawtermosie: mordo, wpadasz do wątku z memem i się kłócisz, że treść memsa, która się przyjęła i się jej używa jest głupia. No debilizm (ʘ‿ʘ) z policją też się kłócisz, że znak x jest dla ciebie głupi i dlaczego masz go przestrzegać?
@HarleyQuinn: w zastosowaniu frazy "nikt:" nie tyle chodzi o to, że nikt tak nie robi, lecz o to że zachowanie pokazane w dalszej części mema nie jest niczym poprzedzone, nie stanowi reakcji na jakąś wcześniejszą akcję kogokolwiek. Przynajmniej tak ja to rozumiem.
@mily3city: Tak i zamiarem było przedstawienie zachowań atencjuszy takich jak np. Polaków, którzy krzyczą o BLM kiedy ten problem u nas nie istnieje i nikt ich o zdanie na ten temat nie prosi.
@apatozaur: jak coś jest dla mnie bez sensu to nie mogę wyrazić dezaprobaty? Ten mem miał na początku inne znaczenie i ta forma zaczęła być nadużywana w kompletnie innym kontekście. Możesz mieć w dupie moje zdanie, olać mnie i pójdziemy sobie każdy w swoją stronę. Miłego życia.
@dziurex: tak, ale to kalka z angielskiego "no one:" albo "nobody:"
@HarleyQuinn: Nie masz racji. To jest nawiązanie do memów, opartych o schemat jak na picrel. W tamtych jest schemat akcja-reakcja, a te z "Nikt:" są na siłę wsadzone do tego szablonu.
@HarleyQuinn: Tu masz dobrze użyte "Nobody:" To ma sens jeżeli chce się podkreślić że działanie wyśmiewane w memie nie miało żadnego triggera. W memie OPa "Nikt;" jest 100% zbędne.
źródło: comment_1600927097jrGZDrlRN7oHaVd6tBb8zE.jpg
Pobierzźródło: comment_1600946816zQalAnzARH7kT3rU69w5g8.jpg
Pobierz@HarleyQuinn: Nie masz racji. To jest nawiązanie do memów, opartych o schemat jak na picrel. W tamtych jest schemat akcja-reakcja, a te z "Nikt:" są na siłę wsadzone do tego szablonu.
źródło: comment_1600949044X25aJzXWq0B0BCe2dxWudB.jpg
PobierzTo ma sens jeżeli chce się podkreślić że działanie wyśmiewane w memie nie miało żadnego triggera. W memie OPa "Nikt;" jest 100% zbędne.
@bombillawmaterowodawtermosie, tu (i kom wyżej) masz prawidłowe wyjasnienie
źródło: comment_1600949261kcQZzKmOEdLcrfqp23uzhx.jpg
Pobierz