Aktywne Wpisy
EjniaKK +169
Niesamowity dokument stawiający Macrona w bardzo dobrym świetle. Ta jego rozmowa z Zełeńskim po rozpoczęciu wojny i jego zachowanie pokazuje jak bardzo był przytłoczony swoją bezradnością w tamtym momencie. Ciekawe też że Ukraińcy wiedzieli o planie zajęcia lotniska w Hostomelu miesiąc przed rozpoczęciem wojny.
Chwała Ukrainie i ch*j do dupy ruskom. #ukraina #francja #rosja #wojna
Chwała Ukrainie i ch*j do dupy ruskom. #ukraina #francja #rosja #wojna
Siemano wykop.pl , czas wrócić na yt , kto oglądał moje streamy z miasta ten wie że przebiłem patocoacha conajmniej kilkukrotnie tym co robiłem na mieście, dziś stream z domu i jak zapełni się cel to na kolejny live ruszam na miasto i pokażę Wam takie dymy jakich nie było nigdy na urzędniczej WIĘC ZAPNIJCIE PASY BO SZYKUJĄ SIĘ DYMY ROKU , to nie żaden clickbait ani reklama, kto widział moje IRL
TL DR
Okręgowa Komisja Egzaminacyjna w Gdańsku nie chce zapłacić mi kasy za wykonaną prace.
Byłem w czerwcu i lipcu asystentem technicznym na egzaminach państwowych. Moja praca polegała na przygotowaniu stanowiska egzaminacyjnego dla mechatroników i automatyków. Zakres prac to między innym napisaniu programu do sterownika PLC, zakupy materiałów, montaż stanowiska. W trakcie egzaminu musiałem być cały czas dostępny i na wypadek problemów technicznych, rozwiązywać je. Usuwać awarie itd. Jak uczniowie kończą prace to musiałem stanowisko po nich uporządkować i przygotować dla następnego zdającego.
Łącznie sześć dni po 13 godzin dziennie. Około 84 godziny po 18zł brutto.
Komisja tłumaczy się tym że nie podpisałem umowy. Umowa była dostępna w serwisie OKE tylko trzy dni i akurat przez te trzy dni nikt nie zaglądał do serwisu. Umowy znikły z serwisu i nie ma możliwości ich podpisania.
Myślałem że jak są ustalenia ustne z instytucją państwową to jestem bezpieczny i mogę zacząć wykonywać pracę pomimo nie podpisania umowy. Jednak nie, w Polsce nie można ufać nikomu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
W takich wypadkach to sad pracy czy sąd cywilny?
No to co za problem wysłać mi umowę zlecenie jeszcze raz?
Co roku tak to się odbywa, przygotowujemy egzaminy, OKE wysyła umowy, odsyłamy im podpisane i dostajemy kasę. W tym roku umowy tak wysłali że nikt ich nie widział a po tygodniu stwierdzili że jak nie odesłaliśmy to wszystko przepad.
Sprawa dotyczy chyba kilkudziesięciu nauczycieli w Kujawsko-pomorskim.
Oczywiście że specjalnie. Egzamin odbył się wbrew procedurom, bez asystenta.
Jakoś tak wyszło że zostałem nauczycielem. Teraz to już ciężko się przebranżowić :(