Aktywne Wpisy
Itslilianka +22
Jakim cudem może istnieć wszechświat i jak to się rozszerza? W sensie gdzie? Nie ma żadnej ściany czy granicy? Gdzie my #!$%@? wgl żyjemy? XD skąd się wzięło to wszystko i jakim #!$%@? jest to tak ogromnie wielkie? #nauka
Trzy miesiące temu ja i moja dziewczyna wyjechaliśmy do pracy do Holandii jako para, oczywiście mamy swój pokój, ale z racji tego że mieszkamy w kontenerach to też mamy współlokatorów za ścianą. Sytuacji kiedy jesteśmy sami jest niewiele, albo jesteśmy w pracy albo w domu wraz ze współpracownikami. Czy waszym zdaniem w takiej sytuacji da się uprawiać seks?
#pytanie #emigracja #seks #zwiazki #holandia #zalesie #przegryw #pracazagranica
#pytanie #emigracja #seks #zwiazki #holandia #zalesie #przegryw #pracazagranica
Już gdzieś od miesiąca w ramach nauki Rusta kodzę sobie aplikację do znajdywania duplikatów i pustych folderów na Linuxa.
Póki co mam już zrobioną i przetestowaną dość dobrze wersję konsolową ale moim głównym celem jest stworzenie aplikacji graficznej.
Z racji, że nie jestem zbyt dobrym grafikiem(można rzec, że wręcz tragicznym), to moim głównym celem jest skopiowanie prawie 1:1 interfejsu FSlint.
Jednak myślę, że interfejs mógłby być o wiele bardziej intuicyjny, tylko nie mam na niego pomysłów.
Czy są jakieś wytyczne dotyczące projektowania UI na Linuxa/GTK?
Po lewej znajduje się mój projekt(ciągle brakuje w nim wielu elementów) a po prawej FSlint.
Czy mógłbym coś w nich zmienić, tak aby łatwiej się ich używało?
Link do projektu - https://github.com/qarmin/czkawka
#rustlang #programowanie #grafika #linux
ciężko się czyta ręczne parsowanie linii poleceń.