Aktywne Wpisy
Reichsmarschall +37
krucjan +138
jestem 5 miesiąc na keto i chciałbym się pochwalić że robię formę życia. ostatnio lata byłem taki typowy skinnyfat z tatusiowym brzuszkiem, przez te 5 miesięcy zrzuciłem jakieś 20kg, znajomi mówią mi że bardzo dobrze wyglądam. wiem że szczur ze mnie, ale ja tam się cieszę, powoli odkrywają się mięśnie brzucha, góra jest już zauważalna. mój cel to dociąć jeszcze tyle żeby był wyraźny 6pak a potem będę stopniowo zwiększał kalorie, żeby
Mirki, chcę zrobić wino z jabłek, mam nieco ponad 20 kg. Mam wiadro fermentacyjne 30 l. Powinno wyjść mi ok. 20 l nastawu. Czy to będzie problem, że we wiadrze jest jeszcze sporo powietrza podczas fermentacji burzliwej (bo tlen) czy też nie ma to różnicy i nie muszę kupować specjalnie balonu 20 l?
Ale jak rozumiem na cichą lepiej zainwestować w balon (co i tak zamierzałem zrobić- szkoda zajmować wiadro).
@Woody_90: Tak, lepiej w balonie najlepiej zalanym pod korek. Wiadra nie są dobre na dojrzewanie wina. Niska szczelność i zbyt duża powierzchnia kontaktu z powietrzem.