Próbuje podłączyć ARGB w konputerze i mam problem. Używam tego kontroler nano reset, podłączyłem go bezpośrednio z kabelkiem reset sw. Po włączeniu komputera przez 1 Sekundę świecą wszystkie kolory na wiatrakach a potem juz tylko jeden zielony. Co z------m? Nie znam sie na tym, mam jeszcze jakieś kabelki hdd led, power led + i -. #komputery #komputer #procesor
@neverwalkalone: Hdd led, power led, reset sw i power sw są to złącza z panelu przedniego Odpowiednio - Dioda aktywności dysku twardego, dioda wskazująca uruchomienie komputera, przycisk reset i przycisk uruchomienia komputera.
Te złącza powinno sie podłączyć do złącza JFP1 i jest to złącze do przedniego panelu obudowy - zazwyczaj zaraz pod złączem jest mała legenda co w jaki sposób należy podłączyć.
@maniek50005: dobra jednak jestem dzbanem, mailem jeden kolor bo taki jest pierwszy tryb świecenia xd po przełączeniu wszystko działa. Dzięki, podłączyłem te pozostałe kabelki
#komputery #komputer #procesor
Odpowiednio - Dioda aktywności dysku twardego, dioda wskazująca uruchomienie komputera, przycisk reset i przycisk uruchomienia komputera.
Te złącza powinno sie podłączyć do złącza JFP1 i jest to złącze do przedniego panelu obudowy - zazwyczaj zaraz pod złączem jest mała legenda co w jaki sposób należy podłączyć.
Ps. przycisk reset sw można podłączyć do rgb,
źródło: comment_1600434394xik772eYYGGakcQhMDOeMc.jpg
Pobierz