Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
#mirkowyzwanie
1. Codziennie przez 5 dni szykuj sobie różne owocowe smoothie- podziel się przepisami.
2. Spróbuj swoich sił w półmaratonie.
3. Obserwacja ptaków. Sfotografuj 3 gatunki - im rzadsze, tym ciekawiej.
4. Zastanów się czy ktoś z twojej rodziny/przyjaciół mógłby potrzebować teraz twojej pomocy, może ktoś nie ma z kim pogadać lub przydałoby się wsparcie w skręcaniu nowych mebli. Jeśli nie wiesz to popytaj, sam fakt zainteresowania pomocą jest dla innych cenny

Na początku chciałem wybrać 3., zwłaszcza że siedzę na urlopie na mazurach (przez co 1 i 2 raczej odpadały), ale okazało się że bez dobrego sprzętu nie jestem w stanie ustrzelić dobrego zdjęcia. Padło więc na 4., chociaż tak naprawdę to już trwa od jakiegoś czasu - moja ciocia jest na skraju wyczerpania psychicznego, bo ma na głowie opiekę nad moją babcią w podziale z moim tatą - jednak z nim ciężko jest się w tej kwestii dogadać. Do tego on z mamą wyjeżdżają sobie co chwilę, nie zważając na plany cioci - nieważne że pracuje, nieważne że sama w tym roku była na urlopie tylko tydzień. A ta już sobie nie daje rady. Starałem się z nią rozmawiać, zachęciłem ją do odwiedzin u psychologa, do tego żeby dawała znać jak będzie czegokolwiek potrzebować, albo gdyby potrzebowała pomocy przy rozmowie z rodzicami. Boję się trochę, że jak babci zabraknie, to z ciocią kontakt się urwie, bo nie będzie miała po co przyjeżdżać...
#zalesie #rodzina #gownowpis
  • 3
  • Odpowiedz