Wpis z mikrobloga

No i juz tu bylo wspomniane na mirko, zakonczenie mnie wkurzylo, zebym gorzej nie powiedzial.

W sumie stworzylem 4 swoje postacie i dolaczylem jakies dwa randomy. No i tak zesmy przehulali cala gre razem w kupie.
Zeby przed sama koncowka okazalo sie, ze niestety owa dwojka ma inne poglady i nara.

Niedosc ze nie mozna odsykac itemow ktore mieli, nie dosc ze nie idzie w zaden sposob naklonic ich do zostanie.
To teraz jesli chcialbym zrobic wszystko tak jak chcialem, to musze na szybko stworzyc od zera dwie postacie, zebym mial pelna grupe. Bo jak znam te gre, bez 6 charow bedzie w c--j ciezko, zwlaszcza ze dwa ktore sie odlaczyly byly dosc wasko specjalizowane.

I w ten sposob jakakolwiek immersja psu w dupe, bo pod sam koniec rozgrywki, musze kombinowac z jakimis randomami. W dodatku maja tak debilnie rozlozone skill pointy, ze mi sie dubluja z podstawowa 4 we wszystkim.

Szczerze mowiac nie wiem czy chce mi sie konczyc te gre po takiej zagrywce.

#wasteland3
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PurpleHaze: Ale to już koniec więc nic ci te postacie co odeszły nie zmieniają. Kilka potyczek w siedzibie strażników i w zależności od tego jak chcesz skończyć walka albo nie. Jak nie grasz na najwyższym poziomie trudności to nic to nie zmienia.
  • Odpowiedz
@m00n: ja to rozumiem, tylko jakos tak to psuje caly odbior gry. Pewno ze rpg i decyzje maja konsekwencje, ale tworcy nawet nie dali szansy probowac kogos przekonac, albo pojsc troche inna sciezka niz domyslna.
  • Odpowiedz