Aktywne Wpisy
mleko23 +80
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #randkujzwykopem jak się doprowadza do związku? w sensie spotykam się z laską, jest wszystko ok, eksalacja dotyku, humor i ogólnie miło spędzamy czas ale jak to przenieść na level wyżej? co się mówi, co się robi? xd
w tym roku pisałem maturę, postanowiłem iść na Elektronikę i Telekomunikacje na #agh. Mam do was parę pytań.
Jak jest ze znalezieniem pracy po EiT? Jak wygląda rynek pracy? Słyszałem ze na EiT jest programowanie, a także sporo innych rzeczy związanych z obwodami ect. W opisie kierunku jest to bardzo uogólnione, począwszy od tego, iż mogę pracować jako programista, skończywszy na zajmowaniu się sieciami i rozwojem technologi 5G. Prosił bym was o rade i informacje czy uciekać z tego kierunku za zawczasu czy zostać na nim i uczyć się przez 10 semestrów by w przyszłości zarabiać dobre pieniądze.
Z góry dziękuje za odp.
#agh #studbaza #informatyka #elektronika #studia #praca
1. Studia przygotowują do pracy w bardzo znikomym stopniu. Tym bardziej tego typu studia jak EiT albo Informatyka. Są to dziedziny tak rozległe że przez te 5 lat ledwo liźniesz najbardziej podstawowych pod-dziedzin, podczas gdy praca zazwyczaj wymaga zostania ekspertem w bardzo wąskiej specjalności.
2. Studiując warto znaleźć prace w zawodzie, niekoniecznie od razu ale np po 1-2 roku, w przeciwnym wypadku marnujesz czas
bo nie było takiego pytania?
programista
Matma pp; 96%
Matma pr; 60% oraz zakończenie edukacji fizyki w 1 roku liceum to jest sens się tam wgl pchać?
Komentarz usunięty przez autora