Aktywne Wpisy

ocobiega 0
Jak wyszukać foto człowieka (kobiety w tym przypadku) Internecie jeżeli Google ma ograniczenia co do wyszukiwania ludzi? Poznałem jedną fajną na apce randkowej, ale kurde wyczuwam fake bo jest sztosem, do tego ma 18 lat, mieszka sama(rly?) i do tego chce zaliczki 250pln. Wiem że zaliczka to red flag, ale od 4h ciągiem z nią rozmawiam i gdyby była fake to by chyba tyle nie siedziała na telefonie aby mnie oszukać na

Mietowy_ +8

W każdym razie w moim przedziale jechał chłopak, który miał bilet. Jedyne czego nie miał to dowód. Ale! Miał karteczkę zaświadczają, że jest w trakcie wyrabiania dowodu (taką z urzędu, która się zawsze dostaje). Ale dla pana konduktora to było niewystarczające i naliczył mu opłatę na nowy bilet i opłatę dodatkową, w sumie to wyszło ok. 190 zł. Trochę dziwne, że chłopak tak ze spokojem to przyjął i się nie kłócił. W sumie konduktorem był młody chłopak, a już taki służbista xD Dla mnie to jest po prostu najzwyklejsze naciąganie i nic więcej, ja na jego miejscu bym odpuściła, bo przecież chłopak i bilet miał i nawet karteczkę zamiast dowodu. Czy PKP coś by traciło na tym?
#truestory #kolej #zalesie
Bo bilet jest
@starypijany123: kupujesz bilet w kasie i nie musisz żadnego dowodu pokazywać. Trochę dziwne jest stosowanie dwóch praktyk, w zależności jak został zakupiony bilet. Moim zdaniem system sprawdzania dowodów elektronicznych powinien wyglądać inaczej.
Chłopak jednak miał
Wyobraź sobie ze po kontroli wstajesz i idzie do warsu na drugi koniec pociągu.
Tam spotykasz druga drużynę konduktorska i wyskakuje im że masz
Bo bilet nie jest imienny i jest na specjalnym druku więc opcja skopiowania go mocno spada.
Komentarz usunięty przez autora
@Andczej: mógł powiedzieć cokolwiek, że ma jakiś inny dokument że zdjęciem, że przecież zapłacił za bilet, że ma to zaświadczenie na którym widnieje jego imię i nazwisko. Cokolwiek, aby ponegocjować. Być może konduktor wtedy by odpuścił, mi się wydaje naturalne zawalczyć choć trochę o swoje.
@Virino: A po co miała się wqrwiać na durnia i psuć sobie nerwy jak na spokojnie ogarnie reklamację ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na miejscu kolesia odwoływałbym się u przewoźnika.
Nie ma obowiązku okazywania dowodu osobistego, tylko dokumentu tożsamości ze zdjęciem (dowolnego). Może też być mTożsamość.