stormkiss
stormkiss
https://www.gameinformer.com/feature/2020/09/08/what-does-the-ps5-bring-to-kena-bridge-of-spirits

we watched as Kena was launched from the PlayStation 5 system menu. It took about two seconds. That’s not resuming a suspended game, but launching the game fresh.

Odpalenie gry w 2 sekundy to bedzie cos.

#ps5 #ssd #sony #playstation #powerofssd
2
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
G.....n
G.....n
@stormkiss: Ja jestem przyzwyczajony do tego na PC, i to czekanie na PS4 strasznie wkurza. Na PC se odpalam i za chwile jest. A na PS4 najpierw pokazuje sie obrazek ktory siedzi tak i siedzi jak na telefonie, a dopiero po dlugim czasie sie menu/intro odpala.
2
stormkiss
stormkiss
@Gaelwyn: takie cos jest juz w series x. Biorac pod uwage szybkosc dysku i ilosc ramu, podejrzewam, ze ps5 tez bedzie miec cos takiego.
1
G.....n
G.....n
@stormkiss: ciekawa by tez byla funkcja memory dump jednej gry i przeskok do drugiej w kilka sekund. Cos jak alt-tab na PC, tylko ta gra nie dziala w tle, a zamiast tego caly RAM jest przerzucany na dysk i RAM drugiej gry wczytywany z dysku. Ze praktycznie mozesz odpalic kilka gier naraz i przelaczac "na podgladzie" nie tracac na wydajnosci.
0
FeC7800
FeC7800
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
0
G.....n
G.....n
@FeC7800: ja wiekszoc gier na PS4 przegralem na PC, wiec praktycznie tylko exy zostaly, kupuje PS5 zeby zeby miec obie generacje za 1 zakupem.

tylko dlatego kupie kiedyś ps5. No dobra jeszcze dla nowego god of wara

@FeC7800: a nawet nie wiadomo kiedy w ogole bedzie
0