Wpis z mikrobloga

• 0
#csharp #programowanie #dotnet

Jak dużo musi umieć junior? Nie chodzi mi o same technologie tylko poziom wiedzy. Np. dzisiaj oglądałam pierwszy raz kurs o entity frework i autor pokazywał jak tworzyć bazy danych itp. ale bez tłumaczenia całej reszty wygenerowanych metod które nie były potrzebne. Stąd moje pytanie: czy junior powinien znać wszystko co mu tam się wygeneruje czy wystarczy żeby wiedział to co jest mu potrzebne np. właśnie do stworzenia bazy? I drugie pytanie: jak duże są obowiązki juniora w Waszych firmach? Jakie oni dostają zadania?
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

I drugie pytanie: jak duże są obowiązki juniora w Waszych firmach? Jakie oni dostają zadania?

@edcba: to samo co reszta, tylko nie ruszają serwerów i nie robią code review. A przynajmniej nie samodzielnie. No i mniej się od nich wymaga, a jeżeli trafi się jakiś wyjątkowo skomplikowany albo ważny task to junior go oczywiście nie dostanie. Ale tak na ogół powinien być samodzielnym pracownikiem.

Jeżeli umiesz samodzielnie złożyć jakiś projekt za
  • Odpowiedz
czy junior powinien znać wszystko co mu tam się wygeneruje czy wystarczy żeby wiedział to co jest mu potrzebne np. właśnie do stworzenia bazy?

@edcba: zależy co rozumiesz przez "powinien znać". Bo jeśli chodzi Ci o to co jest wymagane na rekrutacji, to to mocno zależy od tego co sobie wymyśli konkretny programista, który będzie prowadzić rekrutację. Z praktycznego punktu widzenia nie wydaje mi się, żeby konieczne było znanie na
  • Odpowiedz