Wpis z mikrobloga

#pytanie #pieckaflowy

Mirki, orientuje się ktoś ile tak plus minus wziąć za używane kafle od pieca kaflowego? Stan bardzo dobry, ilość około 80 sztuk, można uskładać piec dwumetrowy.

Na necie widzę przedział cenowy od 9 zł za sztukę, do 18. Chcę sprzedać to cholerstwo, bo wala mi się po piwnicy. :P
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcin-kowalczyk-900: Na przykład zdunowie, poza tym ludzie, o dziwo, decydują się nadal na takie piece. Koleś z administracji mojej wspólnoty mieszkaniowej powiedział, że odkupiłby ode mnie te kafle, żeby sobie postawić piec jak już kupi dom. (_ )
  • Odpowiedz
@indeed: Na żuławskiej wsi, u dziadków, jak się rozhulało piec to trzymał gorąc tak długo i tak potężnie, że nikt poza prababcią (zimno w kościach ) nie był w stanie wytrzymać. Nawet przy zajebistych mrozach. @marcin-kowalczyk-900: A ładne kafle i porządny zdun to bardzo ładny efekt. Tylko wiadomo, nie do bloku :D
  • Odpowiedz
@marcin-kowalczyk-900: No tak :D Nie wszystkie piece są piękne, to prawda. Ale możliwość podkładania ognia w domu, spalania wszystkiego co się da (jak byłem mały to zawsze u dziadków wrzucałem jakieś dziwne rzeczy do pieca...) to jest to!
  • Odpowiedz