Aktywne Wpisy

alberto81 +55
Poszukiwania Tadeusza Dudy...
Dopiero przy większych akcjach wychodzi jak policja jest niedoinwestowana (kałach)
#limanowa #policja #sluzbymundurowe #polska #ciekawostki
Dopiero przy większych akcjach wychodzi jak policja jest niedoinwestowana (kałach)
#limanowa #policja #sluzbymundurowe #polska #ciekawostki
źródło: 512970686_122262339062231178_7103576852269976098_n
Pobierz
kuba-rozpruwa +130
Wyobraźcie sobie co się tu będzie działo jak dotrze do nas fala Ukraińców z PTSD po wojnie. Armagedon będzie xD ciekawe ilu nowych seryjniaków nie będą w stanie złapać.
#limanowa
#limanowa

Jako rowerzysta jeżdżę po drogach rowerowych tam gdzie są, stosuję się do kodeksu ruchu drogowego, nawet przepuszczam wlokące się za mną samochody na wąskich drogach zjeżdżając na pobocze.
Jako kierowca nie wyprzedzam rowerzystów na żyletę, tylko zostawiam im półtorej metra, przepuszczam na przejazdach drogowo-rowerowych i wpuszczam do pierwszej linii pod światła, gdzie w cywilizowanych miastach są nawet śluzy.
WYSTARCZY NIE BYĆ CHUJEM
#rower #szosa #prawojazdy #samochody #takaprawda
źródło: comment_1599206361xDkMfWeJwxLauh8jWgaXk3.jpg
Pobierz@gumowy_ogur: To jest dewiza, która poprawiłaby każdy aspekt życia, gdyby ludzie się do niej stosowali ¯\_(ツ)_/¯
@gumowy_ogur: O człowieku, nie za dużo wymagasz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@tomkol: acha, jasne. Wiekszosc kierowcow i rowerzystow nie zna przepisow ruchu drogowego, nie mowiac juz o zdrowym rozsadku. Przeszkoda na drodze, nie widac nic, oslepiajace slonce? Z---------m, co moze zlego sie stac... tyczy sie zarówno jezdni jak i CPR/DDR. Zasada prawej reki? A na co
źródło: comment_1599219363DLBOQ9gONfJJg5Dgol2YbM.jpg
Pobierz@gumowy_ogur: tak proste, a dla wielu tak trudne.
Co do wyprzedzania rowerów to ostatnio w czasie przejażdżki przejechałem krótki odcinek drogą wojewódzką. Jechałem przy samej krawędzi, z naprzeciwka jechały samochody, a jakiś Janusz z wąsem uznał, że nie może poczekać 10 sekund aż droga będzie pusta, tylko ruszył do wyprzedzania na żyletki między mnie i tamte auta i jeszcze ostro mnie wytrąbił. ¯\_(ツ)_/¯
@klcn123: klasyczny błąd początkującego. Trzeba było zjechać bliżej osi jezdni, żeby nie miał opcji na wyprzedzenie.
Jak widzę za sobą sznurek aut i nie ma opcji na wyprzedzanie, to albo j/w, albo w miarę możliwości zjeżdżam na pobocze/zatoczkę. Niech sobie jadą.
@tomkol: a moze po prostu utrwala patologiczne przekonanie ze autem jedzie krol ulicy a inne mniejsze