Wpis z mikrobloga

Jest tu jakiś fan Naruto, któremu się nudzi i może mi odpowiedzieć na parę pytań?

Kiedyś oglądałem Naruciaka, ale przestałem zaraz po tym jak Sasuke uciekł z Konohy i Tsunade kazała Shikamaru go odnaleźć. Potem nie chciało mi się oglądać dalej, ale obczaiłem sobie potem kilka faktów z tego anime i dręczy mnie kilka kwestii:

1. Co to jest "sześć ścieżek Paina"?
2. Kim jest w zasadzie Pain? Jak wpisuje google "Naruto Pain", to wyświetla mi się artykuł z Naruto Wiki o jakimś Nagato. xD
3. O co chodziło z sekretem Paina? Podobno sam Pain przyznał, że gdyby Jiraya znał jego sekret, to mógłby go pokonać.
4. Co było dokładnie w tej wiadomości którą Jiraya przed śmiercią napisał na tej żabce? I jak to rozszyfrowano? I jak to pomogło pokonać Paina.

5. Po co Akatsuki chcieli złapać te wszystkie ogoniaste bestie?
6. Czy Orochimaru ostatecznie uzdrowił swoje łapy po walce z Hokage?
7. Dlaczego Itachi zabił swój klan?
8. Kiedyś odpaliłem jakiś randomowy odcinek Shippundena i widziałem jak Sasuke gadał z jakimś typem i powiedział, że chce zniszczyć Konohę. Dlaczego chciał zniszczyć swoją dawną wioskę?

To tyle, jak komuś się chce, to będę wdzięczny xD

#naruto #anime
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maciorqa:

1. Pain to jest tak naprawdę jedna osoba, która kontroluje zdalnie sześć ciał. Każda z innym aspektem jego mocy.
2. Pain, a właściwie Nagato, to były uczeń Jirayi. Podczas wojny nasz Sennin trafił na trójkę sierot i postanowił je wyszkolić, żeby przetrwały. Okazało się, że Nagato ma jeszcze najbardziej wyjebiste oczo-juutsu jakie jest możliwe.
3. Że tak naprawdę te sześć ciał, które kontroluje, to są ożywione zwłoki, a realny jest
  • Odpowiedz
@maciorqa:
O Stary ciężkie pytania jak nie obejrzałeś całego Anime.

1. https://naruto.fandom.com/pl/wiki/Pein_Rikud%C5%8D
2. Pain to Yahiko, jedna z sierot z amegakure, które trenował Jiraiya, Nagato był drugim i wykorzystał ciało swojego przyjaciela Yahiko jako jeden z 6 ścieżek Paina
3. O to, że te 6 ścieżek, to 6 ninja, z którymi kiedyś walczył Jirayia, albo przewinęli się na jakimś etapie jego życia, a żeby zabić Paina trzeba
  • Odpowiedz
@maciorqa: o jezu xD

1)kazdy uzywa 1 specjalnej umiejetnosci:przywolania,zbroje i rakietkixd,telekineza, umiejetnosc wskrzeszania 6 sciezek bo bo bylo uzywal tych 6 specjalnych umiejet.

2)Pain- tak go ludzie z wioski deszczu nazywali bo przerwal wewnet. konflikt w tej wiosce (ofc zabijajac wszystkich jak leci) tymi 6 cialami tak naprawde sterowal NAGATO poprzez prety umieszczone w ich
  • Odpowiedz
@Yori: Ale mi się nie chce, zresztą nie mam za bardzo czasu bo przygotowuję się do pisania inżynierki. :/

@jaqqu7: @Cojestpiec: @Puszkus: Dzięki Panowie, jeszcze parę pytań, jak Wam się chce:

10. Co to są te zajebiste oczy, chyba Rinnengan czy coś takiego.
11. Kiedy Jiraya się klepał z Painem, to jednak z tych żabek skomentowała fakt, że wszystkie te ciała mają Rinnengana, że "czy
  • Odpowiedz
@maciorqa: 10 Rinnegan najlepsze dou jutsu rzadke w uj mial go sam Mistrz Szesciu Sciezek Rikudou Sennin protoplasta shinobi zalozyciel Ninshu
11.Wielki ropuszy medrzec przepowiedzial mu przyszlosc ze poprowadzi wychowa rewolucjoniste ktory zapoczatkuje wielki pokoj albo totalne zniszczenie
12.wlasnie z tej jak wyzej
13.Dokladnie tak pisalem wczesniej NIeskonczony sen Wieczne Tsukuyomi ktory owladnia caly swiat dzieki ktoremu kazdy dostanie sie do SWOJEGO swiata marzen
14.Tak bo mysleli ze Madara poprostu
  • Odpowiedz
@maciorqa: 9. Kolega wyżej Ci odpisał, mi się jednak wydaje, że wcześniej już mógł używać jutsu jak przejął inne ciało.
10. Rinnengan. Poprzez połączenie klanów Senju i Uchiha było możliwe jego aktywowanie. Madara aktywował Rinnengan przed samą śmiercią, miał DNA 1 hokage po walce z nim gdzie zatuszował swoją śmierć i w grobie umieścił klona, przekazał oczy Obito, ten dalej Nagato.
11. Dziecko przeznaczenia z przepowiedni to Naruto, od początku
  • Odpowiedz
@Puszkus: Ja obejrzałem z 3 razy całość, a dalej są momenty, w których łapię mindfuck. Ostatnim razem jak oglądałem dowiedziałem się, że jak 1 i 2 hokage mówili małemu Sarutobiemu jak walczy w 1 części z Orochimaru na dachu, że od jutra jest Hokage, to nie, że jest młody tylko on przy nich się czuł takim malutkim dzieckiem, a wiadomo, że Kage został jak Drugi poświęcił życie, a Danzo obsrał
  • Odpowiedz
@Puszkus: Chodzi mi o akcje jak Drugi się pytał kto będzie przynętą, był tam Hiruzen, Danzo, Kagami Uchiha i ten z klanu Akimichi, żeby odciągnąć wroga i reszta drużyny przetrwała, a Danzo w głowie mówił "zgłoś się zgłoś się" i ostatecznie ulżyło mu, że to Hiruzen się zgłosił przed nim za co miał potem do niego pretensje. Te jego wspomnienia jak umierał w walce z Sasuke.
To dokładnie https://www.youtube.com/watch?v=S5m8veKyHAg
  • Odpowiedz