Wpis z mikrobloga

#programowanie #react #javascript
Hej, poleci ktoś może jakieś dobre materiały na temat redux i projektowania aplikacji? chodzi mi o takie w których będą rozwiązane najczęstsze problemy w większych apkach. Biorę się obecnie za pisanie dosyć dużej apk i mam problem np. z tym jak podzielić state'y? czy osobny state per strona, czy bardziej iść encjami?
Ewentualnie jakby ktos chcial odpowiedzieć to moge przygotowac większą liczbę pytań
  • 5
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@cinek181992: jak coś znajdziesz to wołaj. Zawsze w tutorialach są tylko podstawy, a jak trzeba coś więcej to zbywają "zależy co potrzebujesz", "zależy od aplikacji".

Oficjalną stronę Redux i Redux Toolkit pewnie już widziałeś?

Coś dużego open source też ciężko znaleźć.
  • 0
@cinek181992: nie bardzo rozumiem, jakbyś chciał state'a dzielić na strony? To byłoby bez sensu bo przecież mógłbyś go wtedy trzymać w lokalnym stanie danego komponentu. Stan się trzyma w zależności od funkcjonalności. Możesz sobie zrobić jakiś globalny np. appState gdzie trzymasz informacje np. czy użytkownik jest na widoku mobilnym czy nie, czy jest zalogowany, jaki layout jest wybrany (np. uproszczony czy rozszerzony) itd. a później robisz stan od funkcjonalności np. wdrazasz
@mk321: @Rst00: może taki prosty przykład. Mam w aplikacji 3 typy obiektów: klasaA,klasaB, klasaC. Mam 3 widoki do zarządzania nimi z czego obiekty klasy B i C mają przypisany jakiś obiekt klasy A. Z tego względu na formularzu B i C powinien być wybór z listy wszystkich obiektów klasy A. Powinienem w takim razie mieć jeden store w którym raz ładuje listę obiektów A i uzywam tego samego w obu
  • 0
@cinek181992: a możesz podać konkretny przykład zamiast taki wymyślony? Normalnie mógłbyś KlaseA trzymać w storze i w klasach b i c pobierać te wartości.