Wpis z mikrobloga

USA: Robią urządzenie które się łączy z mózgiem i pomoże osobom głuchym/ślepym/sparaliżowanym
Polska: Nie mogę zrobić zakupów w niedzielę bo panjezus będzie smutny
#neuralink
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie mogę zrobić zakupów w niedzielę bo panjezus będzie smutny

@tomasz-terlecki: Nie Pan Jezus będzie smutny, ale stare, wredne i złośliwe dziady z "Solidarności". Ten zakaz jest wprowadzony przez nikomu niepotrzebnych związkowców, KK nie miał nic z tym wspólnego.
  • Odpowiedz
@w2kn2e: na razie zdecydowanie bardziej niebezpieczne to jest cackanie się z państwem w państwie w wykonaniu KK i jego wpływy na politykę i polityków, a wpis raczej jest żartobliwy niż faktyczną analizą podstaw tych przepisów, aczkolwiek wolna niedziela się nie wzięła znikąd, więc "niezwiązane z kościołem" to na pewno nie jest
  • Odpowiedz
@adibor: że panie Grażyny sklepowe które w większości przypadków są beneficjentkami programu 500+ powinny mieć wolną niedzielę na siedzenie w domu z dziećmi. Tak to było argumentowane, nie że "niedziela dzień święty święcić".
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Dobra. Teraz niech ktoś wyjaśni jaki to ma związek. Czy to po prostu jakiś skowyt jaki to PiS zły i #!$%@?
  • Odpowiedz
@w2kn2e: to dlaczego u nas nie można legalnie jarać zioła jak w Holandii? To dlaczego u nas związku homo nie są legalne jak w Niemczech?
Dlaczego tylko kopiują to co dla nich wygodne? :)
  • Odpowiedz