Aktywne Wpisy
Moreso_pl +616
Zapraszamy na #rozdajo z Moreso.pl
Do wygrania jest paczka o wartości 85 zł, która składa się z:
1. masło orzechowe 1 kg
2. orzeszki w chrupiącej skorupce o smaku zielona cebulka 700g
3. mango suszone 500g
4. orzeszki ziemne chili&lime 1 kg
Zasady:
1. Zaplusuj ten wpis
2. Odpowiedz na pytanie:
Osoba z komentarzem o największej ilości plusów wygrywa. Ciekawi jesteśmy Waszej kreatywności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo
Do wygrania jest paczka o wartości 85 zł, która składa się z:
1. masło orzechowe 1 kg
2. orzeszki w chrupiącej skorupce o smaku zielona cebulka 700g
3. mango suszone 500g
4. orzeszki ziemne chili&lime 1 kg
Zasady:
1. Zaplusuj ten wpis
2. Odpowiedz na pytanie:
Osoba z komentarzem o największej ilości plusów wygrywa. Ciekawi jesteśmy Waszej kreatywności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo
1-1-1-1 +235
Co znaczy, że aby ktoś pojechał rowerem, musi mieć po czym. Inaczej znajdzie wiele powodów, by tego nie robić.
Ludzie w Polsce są przywiązani do samochodu, nie chcą próbować innych opcji transportu, nawet uważają, że inne opcje transportu są dla dziwaków, biedoty, co jest bzdurą. Wolą stać w korku i tracić czas niż śmignąć sobie rowerem obok.
Wykonywać prosty ruch, by mieć ruch w ciągu dnia.
Inna kwestia, że nie zawsze jest po czym. Więc trzeba dać im tę możliwość a że miasto nie jest z gumy, to niestety trzeba zabrać albo parking, albo część chodnika (jak jest z czego) albo wreszcie zabrać cześć ulicy.
I wtedy podnosi się krzyk kierowców, JAK TO? A no tak to, jak jest chodnik i jest ulica to trzeba zabrać część tej ulicy, lub miejsca parkingowe, by dać możliwość jazdy rowerem, inaczej nikt tam rowerem nie pojedzie.
Tak niestety, nie może być tak, że uprzywilejowani są kierowcy samochodów i samochodów jest coraz więcej a miasta stoją w korkach, potrzebna jest alternatywa.
Ludzie też boją się jeździć rowerem, bo jak ja tam dojadę, ulicą? Ja się boję. No właśnie, wiec muszą mieć możliwość.
Za chwilę ktoś wpadnie z argumentem, ale co jak zła pogoda, albo zima.
NIC, kto może nadal pojedzie, zim praktycznie nie ma a resztę załatwiają odpowiedni ubiór, tak jak idąc na spacer.
Ale się spocę, no nie spocisz się jak będziesz jechać normalną prędkością (wyrobisz kondycję) po normalnej infrastrukturze, oraz odpowiednio ubranym. Może e-rower, może masz tak jak ja możliwość wziąć prysznic w pracy?
Chodzi o to by była MOŻLIWOŚĆ by był WYBÓR a nie jedyna opcja to stój w korku, albo czekaj na komunikację miejską.
Kto może pojedzie rowerem, kto musi samochodem, pojedzie samochodem, lub komunikacją miejską.
Przecież do cholery chodzi o WYBÓR a nie o zmuszanie, ale aby mieć wybór, trzeba mieć z czego wybierać.
#rower #polskiedrogi #kierowcy #miasto #miastojestwspolne #bezpieczenstwo #rowerzysci
@Jokeros: Aż chce się i da się jechać xDDDD
@Jokeros: No właśnie, to jest problem, że nie tylko ty nie rozumiesz. Ja bym tu pojechał ulicą bo to nie spełnia żadnych wymogów na DDR, wnioskował bym do UM o zdjęcie znaku.
Są pewne wytyczne jak takie drogi należy budować, by dało się po nich jechać, wydajnie i bezpiecznie.
Mam na tyle wyobraźnie, że wyobrażam sobie jak jazda rowerem szosowym na cienkich oponach by po tym nie wyglądała. Więc wnioskowałbym do UM aby zdjęli ten znak, bo ten twór do jazdy się nie nadaje.
Nie po to człowiek jedzie rowerem by jechać
@Jokeros: Nie.
Ok pod warunkiem, że ustawą przestaniemy kłaść asfalt na drogach gruntowych i każemy kierowcom tam mieszkającym kupić sobie terenówki.
@Jokeros: Oho argumenciki się skończyły i foszek i przypięcie łatki. Jakie to typowe u cieniasów drogowych.
@Jokeros: I szlaczek na pampersie xD
@reddin: Widzisz, jak byś umiał jeździć, to byś się nie bał na lekko krzywym chodniku japy rozwalić. A tak cóż... Musisz się zasłaniać przepisami i szukać wymówek. Jak to było o złej baletnicy? I znów się potwierdza - ci co najwięcej szumu robią z jazdą sobie za bardzo nie radzą, LOL.
@reddin: Chwalisz się, czy żalisz?
@Jokeros: Ty osrałeś zbroję, więc sam mi odpowiedz.
Czerwony chodnik to chodnik, rowerem nie jedzie się po chodniku ¯\_(ツ)_/¯
@Jokeros: Oho #trojpedalarz się zagotował. ( ͡° ͜ʖ ͡°)