Aktywne Wpisy
![mickpl](https://wykop.pl/cdn/c3397992/mickpl_54ae0a4298,q60.jpg)
mickpl +844
Pizzeria na Jagodnie przywiozła stojącym w kolejce do głosowania 300 placków i nie chciała za to pieniędzy. Pracownicy zostali po godzinach.
Ludzie zachwyceni, fajna akcja.
Wyborcy pis ich od tygodnia hejtują, wysyłają pogróżki, wyzywają od ruskich onucy i piszą że to Niemcy zasponsorowali.
pis nie ma wyborców tylko wyznawców, a bycie pisowcem to jednak stan umysłu XD
#polska #hejt #polityka #wybory #pizza #wroclaw
Ludzie zachwyceni, fajna akcja.
Wyborcy pis ich od tygodnia hejtują, wysyłają pogróżki, wyzywają od ruskich onucy i piszą że to Niemcy zasponsorowali.
pis nie ma wyborców tylko wyznawców, a bycie pisowcem to jednak stan umysłu XD
#polska #hejt #polityka #wybory #pizza #wroclaw
![JanRouterTrzeci](https://wykop.pl/cdn/c0834752/6f5256a6fe37d9067d6f6ae82914e05748f53100f04208b300d97bee504e4640,q60.png)
JanRouterTrzeci +81
Rozbraja mnie to, że pracownicy #korpo #korposwiat jutro "jadą do pracy" xD
Co za #!$%@? akcja żeby mając w domu prąd, internet i służbowego laptopa kapo kazał przyjeżdżać do szklanej klatki xD i goje przyjeżdżają xD na własne życzenie zresztą
Nawet nie dziwię się middle managementowi, bo w trakcie pandemii na zdalnych te wszystkie juleczki HR coordinator 4k ewidentnie waliły w #!$%@? na grubalu. Wdzwania się typiara na Teams meeting, a tam
Co za #!$%@? akcja żeby mając w domu prąd, internet i służbowego laptopa kapo kazał przyjeżdżać do szklanej klatki xD i goje przyjeżdżają xD na własne życzenie zresztą
Nawet nie dziwię się middle managementowi, bo w trakcie pandemii na zdalnych te wszystkie juleczki HR coordinator 4k ewidentnie waliły w #!$%@? na grubalu. Wdzwania się typiara na Teams meeting, a tam
![JanRouterTrzeci - Rozbraja mnie to, że pracownicy #korpo #korposwiat jutro "jadą do p...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/f87803497070e6229a6dae715496d75f2b98ec37cc0a19e7a826f244d0a973d0,w150.png?author=JanRouterTrzeci&auth=3c00ffdec2f39d1a75b5ea51a598a4bd)
Innym razem dali w tajemniczej skrzynce łeb wieprza, ale byli na tyle wspaniałomyślni że nie kazali go obrabiać. Za to kazali przygotować jedną z tych rzeczy: móżdżek, ozorki, policzki itp. Ile na to dali? #!$%@?łe godzinę XDDDD A jak dostali do degustacji móżdżek, to wielkie zdziwienie "oooo, bo to ma galaretowatą, nieprzyjemną konsystencję XDDDD" a jak były ozory to "no #!$%@? sory, ale twarde w #!$%@? i nie da się pogryźć" XDDDD No shit Sherlock, ozory i policzki gotuje się przez CZTERY godziny a nie jedną na Dadźboga!
Masterchef to największa hańba dla normalnego kucharza, tym bardziej że oni płaczą że "ojejujeju przesoliłam kotleta" XDDDDDDDDD "O rany, stek z tuńczyka był pół minuty za długo na patelni i teraz jest niejadalny" JAK MOŻNA JOJCZYĆ ZE WZGLĘDU NA #!$%@?Ą POTRAWĘ TO JA NWM, kilkukrotnie zrobiłem szynkę po śląsku (w sensie spaloną na węgiel) i wystarczyło odkroić i było DOBRE. Ci wszyscy uczestnicy to chyba są niestabilni emocjonalnie, spuszczają się nad Gesslerową, która nie potrafi nawet ugotować barszczu, a potem Gesslerowa robi pierogi po swojemu (kołduny litewskie) i nagle wszystkim #!$%@?! #gotujzwykopem a nie z Gesslerową, bo ona nie ma żadnego dobrego przepisu w Internecie.
Nie pamiętam tego królika z futrem, ale jeśli to prawda to matkobosko, TVN to hipokryzja
@ElenaGilbert: ojoj, to pardon
Ale serio, był królik z futrem XD
Ale oglądalność programów rozrywkowych jest wyższa niż edukacyjnych.
No i co z tego? Futro z królika zdejmuje się w jakieś 2 minuty. Skórowałem dziesiątki królików, wprawdzie nie na potrawy dla ludzi, ale
wyparłam z pamięci, zapamiętało i się tylko to straszne zakrwawione truchło z głową
@paramyksowiroza: Tak. Ocena jakości mięsa jest niezbędna w gotowaniu - całą resztę możesz sobie dopowiadać. Kucharz dostaje mięso już obrobione - nie musi tego sam robić. Kucharz nie jest od tego, aby skórować zwierzynę.
Zresztą nawet w restauracjach z sushi mrozi się ryby dla bezpieczeństwa konsumenta.
Ale odbiegając od ryb, nadal uważam, że kucharz powinien umieć oprawić zwierzę. To nie jest kwestia tego żeby robił to codziennie. Ale to test na pewną podstawową wiedzę, którą powinien się wyróżniać kucharz, który nie prowadzi przydrogowego
W każdym razie, jeśli spotkasz kiedyś dobrego kucharza, spytaj go, czy umiałby wyciąć polędwicę z półtuszy wołowej, albo żeberka z wieprzowej.
@paramyksowiroza: Cześć ponownie! Wzywam do ponowienia transmisji :P
Podejrzewam, że nie :D Wciąż uważam, że tym zajmuje się rzeźnik a nie kucharz.
Bez żadnego fałszywego, czy podstępnego pytania: Dlaczego uważasz, że kucharz powinien umieć obrabiać zwierzynę? Osobiście uważam, że powinien umieć oczyścić daną część zwierzęcia (oczywiście musi się znać na
A co, jeśli kucharz musi zluzować kaczkę, albo wytrybować udka? Też byś powiedział, że to rzeźnik powinien się tym zajmować? Nie za bardzo
@ciocia_spod_lobza: Ta, albo jak @danielhucik z drugiej edycji bał się zabić homara. Trza go było żywcem wrzucić do wrzątku, a nikt mu nie powiedział, że może bezpiecznie go chwycić, bo ma ucięte szczypce.