Wpis z mikrobloga

https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-VS2-Portable-Projector-Screen-Simple-Curtain-80-inch-or-100-inch-or-120-inch-Polyester-with-Foldable-and-Compressed-1080P-Full-HD-16-9-Movie-Simple-Installation-Outdoor-p-1725737.html
tak sie zastanawiam, potrzebne mi 3x80-100, to samo gowno co reszta tyle ze "markowy" to moze ten grubszy bedzie
ten "srebrny" to jest ten sam material z ktorego robi sie odblaskowe kurtki/pasy na kamizelkach. nie polecam niczego wiekszego niz 60-80 cali, im mniejszy tym lepszy bo katy tego "odblasku to nie jest wiecej niz 10-30 stopni, projektor musi byc prawie obok glowy zeby to dzialalo (no chyba ze stoi na stole i wyswietla przed no ale wtedy wlasnie sie wyciagnie te max 60 cali). jesli sa idealne warunki to owszem wyciaga dobrze kolory i nawet ze 100 lumenow zrobi 500 ale wystarczy sie przesiasc gdzies i patrzec z 60 stopni i od razu obraz jest ciemniejszy niz na bialej scianie. w zasadzie moglbym polecic do "biedronkowego" biedaprojektora. probowalem tez z optoma fullhd i efekt takich srebrnych mocno odblaskowych kolorow tez jest zajebisty (no tyle ze krwa musialbym sobie go chyba do glowy przykrecic zeby go widziec).

nie dajcie sie nabrac na zdjecia tych wspanialych srebrnych ekranow, oni je robia praktycznie w linii prostej z obiektywem a ty sobie oka na reke nie przeszczepisz, lep ma tu a projektor masz tam i juz masz te 40 stopni go nizej niz projektor podwieszony. zastanawiam sie jakby to dzialalo zeby np ekran powiesic pod katem ale to juz takie kombinowanie ze przy jasniejszych projektorach to juz serio nie jest warte, ot tyle ze mozna sobie troche kolory podkrecic na chinskich projektorach bo wiadomo ze lcd to gowno ktoremu tego wlasnie brakuje.
#projektor #aliexpress #kinocebulowe
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@acctim: ale namieszałeś w recenzji. To działa dobrze gdy projektor rzuca światło przed siebie. Da się to skalibrować dobrze szczególnie w chińskich projektorach. Gorzej gdy masz dlp i rzuca lekko do góry - wtedy i manipulowanie kątami ekranu nic nie daje. Mi działa ten ekran dobrze mając praktycznie na wprost jego łóżko.
  • Odpowiedz
@Uaephean: zobacze jeszcze, moze i chodzi o te dlp. napisalem ze "polecam" tyle ze ekrany wieksze niz 80 cali nie maja sensu. sprzedawca to reklamowal jako jakis szary ekran i nic nie wspominal o tym ze to ma swiecic w jakis konkretny punkt. do duzych projektorow to sie po prostu slabo nadaje.
  • Odpowiedz
@acctim: ja mam 120 cali ten refleksyjny ekran. W końcu leży gdzieś bo zamiast chińskiego projektora rzucam właśnie na optomie dlp i wtedy obraz jest sporo gorszy niż na zwykłej ścianie (złe kąty rzucania światła, projektor na suficie). Za to przy moim chińskim projektorze blitzwolf bw-vp2 ekran sprawdzał się wyśmienicie - mocno podbijał jasność jednak kontrast zostawał tak samo kiepski jak był. A w projektorach dlp jest wysoki kontrast przez
  • Odpowiedz
@Uaephean: no ale jak mozesz obnizyc jasnosc w chinczyku to mozesz tez obnizyc kontrast i wtedy kolory sa troche mocniejsze jesli podbijesz tez nasycenie. wiadomo ze to nie dlp (ktory tez chja daje, on jest dobry jak wszystko jest w jednym kolorze, czerwone albo zielone to tak a jak jest jakis kolor posredni inny niz bialy to slabo odaje te lumeny) ale jako tako jest.

dlp to wiesz - 120klatek
  • Odpowiedz
@Uaephean: eee tam sprawdzilem to jeszcze raz i zdania nie zmienie. zeby to dzialalo to musisz miec go na linii oczu max 30 stopni. rzeczywiscie niby sie da troche pochylic keystonem ale nie da sie razem z lustrem pochylic obiektywu np gora dol (no chyba ze by sie jakis peryskop zbudowalo) wiec nawet jesli by sie ustawilo keystone to i tak swiatlo projektora wraca do projektora a nie do ciebie
  • Odpowiedz
@acctim: Zgadza się z wszystkim. Dlatego ja mam ten ekran tylko dla dwóch osób idealnie na wprost. Z czego musiałem nisko projektor zawiesić by było coś lepiej widać. Jeśli chodzi o pochylenie ekranu - to też nic nie daje. Mam go na ramie i zawsze światło wraca w stronę obiektywu. Mimo wszystko dla mnie działa dobrze za dnia. Ale dla 5 osób chyba bym zainwestował w matowy ekran lub po
Uaephean - @acctim: Zgadza się z wszystkim. Dlatego ja mam ten ekran tylko dla dwóch ...

źródło: comment_15981157645jwwCnu3GbMwQoDf8HNM9x.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Uaephean: mialem zdjecia zrobic tez pokazac ale juz mi sie nie chcialo pokazywac tego burdelu, no tak mniej wiecej, mocno swieci w bialy dzien, jak monitor. ten ekran tez masz mniejszy, ja te 120 cali przecialem na pol i to jest mniej wiecej ta twoja szerokosc (4:3 mi wyszedl)
no na ramie moglbym wlasnie lekko gore pochylic do przodu i projektor do przodu i np lezac juz bym widzial tak jak na
  • Odpowiedz