Wpis z mikrobloga

#!$%@? MAĆ HISTORIA Z OSTATNIEJ CHWILI XDDDD

Wynająłem na początku sierpnia mieszkanie w mieście wojewódzkim. Liczyłem że sierpień to i trochę taniej będzie, bo w tym okresie umowy raczej się kończą niż zaczynają. Znalazłem spoko ofertę, fajna lokalizacja (blisko centrum), schludne mieszkanko i cena około 25% niższa niż średnia. Umówiłem się, obejrzałem, od razu umówka i gituwa. Dzisiaj miałem wolne popołudnie, walnąłem wszystko w kąt (ciuchy, torbę), koszulka i spodnie out i hehe netflix & chill. I nagle słyszę klucz w drzwiach. Trochę się zdziwiłem, bo kto to niby miałby być? A to właścicielka sobie wchodzi. Wstałem, trochę się zdziwiłem i mówię "dzień dobry". Myślałem że chodzi o jakąś awaryjną sytuacje, ale ta ani nie dała znać, ani nie dzwonila nic XD ani slowem sie nie odezwala, pochodzila po mieszkaniu, zajrzała do pokojów i łazienki chciała wyjść, ale zatrzymałem ją pytaniami o co #!$%@? chodzi. A ona że nie życzy sobie żeby w jej mieszkaniu był taki bałagan i mam to posprzątać XDDDDDDDD po tym od razu wyszła a ja zdębiałem.
5 minut później odezwała się jeszcze na messengerze:
Co mam robić? Umowa na rok xD zapowiada się kozackie życie
#bekazpodludzi #studbaza (bo dużo studentów wynajmuje) ##!$%@? ##!$%@?
Goronco - #!$%@? MAĆ HISTORIA Z OSTATNIEJ CHWILI XDDDD

Wynająłem na początku sierp...

źródło: comment_159794595057eqgABwYlFoZZvY25ikk1.jpg

Pobierz
  • 382
  • Odpowiedz
@Goronco: Ogarnij sobie kamerkę, nie ma prawa chodzić po wynajętym mieszkaniu. Niektórym wydaje sie, że każdy uwierzył w mema "bezwzględnie szanuj wszystkich starszych" i mogą ustawiać innych
A, i napisz, że na oko nawet z 45 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Goronco: ona może Ci #!$%@? zrobić, jak masz papier to bez umówienia się nie może wejść, a tak poza tym to #!$%@? stamtąd xD
  • Odpowiedz
@Goronco: kwa co za typ, to ty nie wiesz ze pierwsze co sie robi przy zmianie mieszkania to wymiana zamkow w nowym mieszkaniu? przeciez tam z 10 osob moze miec klucze (zreszta tam takie wkladki gowniane montuja ze byle wykopek ci to drutem otworzy). zrob zdjecia i idz normalnie do jakiegos sklepu z zamkami i chociaz jeden wymien. zamkniesz sie i #!$%@?, moze sobie baba szarpac za klamke.
  • Odpowiedz
@Goronco: Jeżeli to nie bajt, to daj znać co dalej. Ja bym w piątek wymienił zamki, w sobotę wysprzątał mieszkanie jak salę operacyjną a w niedzielę jak przyjdzie i będziesz w stanie, to zawołasz po bagiety jak będzie robiła burdy. Niestety masz dowód, że następna wizyta jest zapowiedziana.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Dutch: ok, masz rację - nie można wypowiedzieć umowy na czas określony bez podania przyczyn. Można za to ją wypowiedzieć przy podaniu przyczyn. To miałem na myśli, może niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Jednak czy wystarczy "z ważnych przyczyn" to nie byłbym taki pewien. Zależy czy obydwu stronom zależy na takim rozwiązaniu czy nie.
  • Odpowiedz
@Goronco: zamiast się #!$%@?ć w jakieś zmiany zamków to po prostu zostaw włożony do połowy klucz w zamkniętym zamku i czekaj na inbę xD Całego nie wkładaj bo niektóre zamki można wtedy przekręcić od drugiej strony
  • Odpowiedz