Wpis z mikrobloga

Przychodzę do was z projektem ogrodu-tarasu przy szeregowcu. Mały kawałek ziemi, ale wypełniony po brzegi fajnymi rzeczami - są rośliny w donicach i nawet drzewo, klimatyczne oświetlenie ( ͡° ͜ʖ ͡°) przejście pod pergolą z pnączami, kanapa, stolik, grill, kamyczki... Klienci z Wykopu to najlepsi klienci ʕʔ

Więcej wizualizacji w komentarzach!

#taras #ogrodnictwo #projektowanie #budujzwykopem #chwalesie
kjut_dziewczynka - Przychodzę do was z projektem ogrodu-tarasu przy szeregowcu. Mały ...

źródło: comment_15977563411NgfF021FMMCuQ6uEZa7da.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
@kjut_dziewczynka: Projekt bardzo fajny, ale ja bym się na niego nie zdecydował, bo nawet przy tak małej powierzchni, to i tak chciałbym mieć trochę trawy. W tym wypadku tak z połowę tego co tu jest w desce, np. tę część z grillem.
  • Odpowiedz
@kjut_dziewczynka: a te kanapy to mają zadaszenie? Czy trzeba biegać za każdym razem jak popada? No i dbanie o taki taras to jest trochę roboty, wydaje mi się ze część ludzi to kupuj i sobie myśli "przecie to nie rośnie" i nie trza się zajmować, a poźniej syf, pleśń, grzyb, rośliny zdechłe albo przerośnięte no i sporo robaków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@picasssss1: zawsze można sobie kupić abonament pielęgnacyjny u firmy ogrodniczej, jeśli ktoś nie ma czasu i chęci na zajmowanie się tym ¯\_(ツ)_/¯ zresztą tego jest naprawdę niewiele, parę gatunków po parę sztuk
A kanapa nie ma zadaszenia, ale ona nie jest wykonana z takiego samego materiału co we wnętrzach, tylko takiego co się nie zniszczy jak na niego popada
  • Odpowiedz
@picasssss1: ja tylko odpowiadam, bazując na swoim doświadczeniu, to nie atak ()
Klienci nie są aż tak zamożni, tutaj naprawdę nie ma wiele pracy w porównaniu do pełnoprawnego ogrodu. Nie trzeba kosić trawnika, miskanta wystarczy raz do roku obciąć, przy rododendronie nic się nie robi, żywopłot z cisa 1-2 razy przyciąć, kule z bukszpanu kupuje się gotowe uformowane, tawułę przycina się raz do roku...
  • Odpowiedz