Aktywne Wpisy
Badmadafakaa +171
Wojciech_Skupien +102
Codziennie wstaję o 3:40. Budzik o tej porze brzmi jak krzyk dziecka w nocy – niespodziewany, przeszywający każdą komórkę w moim ciele. Serce uderza szybciej, zanim umysł zdąży się w pełni obudzić. Te wczesne pobudki stały się moją rutyną, niemal odruchową. Sięgam po przygotowane dzień wcześniej ubrania, twarz przemywam lodowatą wodą, a ręce, znając każdy krok na pamięć, sięgają po szczoteczkę do zębów.
Wrzucam do plecaka dwa serki wiejskie i banana – zestaw,
Wrzucam do plecaka dwa serki wiejskie i banana – zestaw,
@RustyJames: Właśnie rzecz w tym, że nie może. Więc pensja jej się należy, bo w sumie w pałacu robi cały etat. Tylko wysokość trochę odrealniona...
@miki_w: Samica garnituru.
@feketehajuno: To mogli sue nie pchac do polityki. Rzymscy senatorowie dzialali pro bono
@RustyJames: Właśnie nie ma swojego życia. Żona prezydenta dostaje kalendarz
Ale mnie dziwi jedna rzecz.
Dlaczego ludzie jeszcze nie protestują.
Od początku pandemii politycy pieprzą o zaciskaniu pasa, kryzysie ekonomicznym, zapaści gospodarki. Ba, wiele firm zwolniło pracowników. Ludzie maja trudność ze znalezieniem pracy, bo covid i kryzys. A tu siup z kapelusza podwyżki dla pełniących władze. Teraz.
Nie przed covidem.
Ja za jakieś 80% zasuwam a tam podwyżki sobie dają i kasę dla Pierwszej Damy, to może niech Dama dostanie tez 80% i wszyscy w tym