Aktywne Wpisy
Graner +18
#nieruchomosci
Przypominam że budujemy najwięcej na 1k ludków w Europie, demografia (Polaków, a czy umrzemy czy wpuścimy imigrantów to już mniej istotne, przecież nie będziemy za swoje budować dla przybyszy) jest fatalna. Lokale na każdą kieszeń w Polsce są, a zarobki w wojewódzkim nie są specjalnie wyższe niż średnia województwa.
I przypominam że lekko licząc 95% ludzi chodzi do roboty odpi3rdolic swoje i zarobić na życie, a nie dlatego że ma jakieś potrzeby rozwoju zawodowego (tacy ludzie nie pracują na etacie tylko ryzykują ze swoim).
Dlatego
Przypominam że budujemy najwięcej na 1k ludków w Europie, demografia (Polaków, a czy umrzemy czy wpuścimy imigrantów to już mniej istotne, przecież nie będziemy za swoje budować dla przybyszy) jest fatalna. Lokale na każdą kieszeń w Polsce są, a zarobki w wojewódzkim nie są specjalnie wyższe niż średnia województwa.
I przypominam że lekko licząc 95% ludzi chodzi do roboty odpi3rdolic swoje i zarobić na życie, a nie dlatego że ma jakieś potrzeby rozwoju zawodowego (tacy ludzie nie pracują na etacie tylko ryzykują ze swoim).
Dlatego
Pierwsze 500 km przebiegu z #triban #rc500 wybiło kilka dni temu, a dzisiaj świętowałem ten fakt przy ściąganiu zniszczonej opony tylnej ¯\_(ツ)_/¯
Po zejściu do piwnicy przywitał mnie widok roweru leżącego na podłodze z kapciem. Rant opony jest uszkodzony, dętka ma pęknięcie wzdłuż obwodu o długości około 3 cm. Opony były napompowane do 7 bar, gdzie wartość max na oponie to 8 bar.
Czytałem o wadliwych oponach w tym modelu, ale czy to aby na pewno wada fabryczna, czy może mogłem popełnić jakiś błąd przy eksploatacji?
Planuję wymienić dętki i opony zarówno z tyłu jak i z przodu, czy to wystarczy?
Obejdzie się bez wymiany kół, czy problem będzie do mnie wracał dopóki ich nie zmienię?
#rower #szosa #decathlon
Reklamowałem, wymienili mi opony i dętki z przodu i z tyłu. Nowa opona to vittoria randonneur 700x28