Aktywne Wpisy
Juliusz-Banioski +82
#mecz
jakie macie swoje ulubione powiedzonka/zwroty, które mogą nie być już zbyt powszechnie używane, zwłaszcza w życiu codziennym ale was bawią albo po prostu je lubicie?
ja zacznę:
- ile to będzie na stare?
- to trzeba usiąść na spokojnie
ja zacznę:
- ile to będzie na stare?
- to trzeba usiąść na spokojnie
Gdy we #wroclaw, #krakow czy #warszawa za 100m2 trzeba placic (czesto) ponad 1 milion zlotych za takie mieszkanie (w Warszawie to standard), w Lodzi mamy takie rodzynki:
https://www.otodom.pl/oferta/przestronne-mieszkanie-w-centrum-lodzi-okazja-ID46rjN.html#44c90fdcf0
118 m2, 3 pokoje, 2961zl za m2 - 349.000 zl! (ʘ‿ʘ)
#nieruchomosci #mieszkanie #architektura
Ogrzewanie - "inne". Aha, dobrze że przynajmniej wc już jest.
Z tego co widzę, to okna na podwórze, studnia, I piętro, nie dziwię się że tak tanio.
@Jud-Suss: a widziałeś ofertę w stuletniej kamienicy, bez centralnego ogrzewania, bez garażu? Będzie drożej ale nie wiem czy milion, choć nie znam rynku w innych miastach.
@huudyy: lepiej kaflak niż katafalk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ogólnie ciekawa opcja, zwłaszcza że okolica nie jest tragiczna, ale nie jest to jakaś super oferta. Znam to biuro nieruchomości
po pierwsze kubatura jest ogromna, ogrzanie tego to jest dramat kosztowy jeśli nie ma ogrzewania miejskiego, wszystko inne wychodzi niesamowicie drogo.
po drugie widać, że to jest odświeżka, jak dla mnie to mieszkanie wymaga remontu.
po trzecie sąsiedzi :) te kamienice to totalne siedlisko patusów wszelakich
chłopaki już tłumaczę jak to działa, ta oferta to tzw. wabik, biuro wystawia w miarę ładne mieszkanie w b. atrakcyjnej cenie, klient się napala i zainteresowany dzwoni, po czym dostaje wiadomość, że „to mieszkanie właśnie się