Aktywne Wpisy
1-1-1-1 +82
Seks jest naturalną potrzebą fizjologiczną, a nie przywilejem dla bogatych i atrakcyjnych
Polska wypada najgorzej w Europie jeśli chodzi o dostęp do cipy dla biednych i podludzi 179cm.
Właśnie dlatego pora iść drogą Francji – do 23 roku życia prostytucja powinna być bezpłatna! #blackpill #przegryw #p0lka
Polska wypada najgorzej w Europie jeśli chodzi o dostęp do cipy dla biednych i podludzi 179cm.
Właśnie dlatego pora iść drogą Francji – do 23 roku życia prostytucja powinna być bezpłatna! #blackpill #przegryw #p0lka
ntdc +8
Nie interesuję się tematem, ale ostatnio przy okazji wypadku była mowa o zespołach. A myślałem, że każdy raczej na własne konto walczy.
#sport #kolarstwo #tourdepologne
Kolarstwo to sport:
Komentarz usunięty przez autora
Jeżeli jest to ITT (jazda indywidualna na czas) to indywidualny.
@Trzezwiejacy_Pijaczyna: człowieku, poważnie pytam, normalne pytanie zadałem, a nikogo nie obchodzi taka twoja opinia. Też mnie nie interesuje kolarstwo, ale mam szacunek dla uprawiających ten sport.
@asfalt6: wygra Evenepoel który uciekał wczoraj 50km na solo. Drużyna to mu w tym tyle pomogła że dowozili mu picie na początku etapu. Kolejny ziomek z jego drużyny przyjechał na metę po pół godziny. Niewiele mu pomogli w sukcesie, poza tym że ktoś był oddelegowany do opieki na pierwszych etapach, a dziś też wiozą go w obstawie.
Inną sprawą są czasówki, gdzie liczy się wynik indywidualny i zawodnik jedzie sam dla siebie.
Jeszcze inną sprawą jest np. triathlon, gdzie podczas jazdy na rowerze
I druga sprawa - peleton zazwyczaj cały dojeżdża praktycznie razem. Jak zatem jest liczone zwycięstwo? Różnice są sekundowe. Mniej niż w F1.
Zwycięstwo w peletonie? Przeważnie nawet jak peleton finiszuje bez ucieczki, to i tak zawodnicy jadący na czele peletonu sprintują, żeby wygrać. Gdy nie ma jednoznacznego zwycięzcy, to używa się fotokomórek do sprawdzenia kto pierwszy przekroczył kreskę mety.
Pyt 1 - sens ucieczki jest taki, że jeżeli się na to decyduje, to musi być pewien że go już nie dogonią, a ponieważ peleton jest dużo silniejszy od nawet kilku uciekających, to ciężko uciekać do mety. Inny powód ucieczki to prowokacja żeby kogoś zmęczyć prędzej itd.
@asfalt6:
@svenHan: to zależy - są ucieczki i są ucieczki - taka jak wczoraj Remco to faktycznie kamikadze. Albo jest się pewnym że się jest w stanie to wytrzymać, albo jest się pewnym że