Wpis z mikrobloga

@Zany: @deziom: @futrzakos: @daniel18122: @fortySeven: @Boros (nie moje) Sprawozdanie jest niestety niezgodne z UoR. Brakuje informacji dodatkowej, not i wyjaśnień. Kapitały w dziale I się nie sumują w zestawieniu zmian w kapitale. Spadek sprzedaży o pond 50% r/r, ujemne przepływy i wszystko sfinansowane kredytem. Nie wiem, jak można się tym rajcować?
Piszą, że na dzień bilansowy mają tylko zadłużenie krótkoterminowe w banku spółdzielczym na kwotę poniżej 300
@Zany: raport jest puszczony, ale opinia jest z zastrzeżeniem. nikogo nie obchodzi 2019, wiadomo, ale jak są rozbieżności w wielu miejscach na poważne kwoty nie świadczy to dobrze
i to (nadal nie moje): I jeszcze najciekawsze - w radzie nadzorczej została już tylko jedna osoba - pani, która ma udziały w spółce, która ostatnie sprawozdanie przedstawiła z dwuletnim opóźnieniem za rok 2017. Zresztą ze stratą. Pozostali członkowie RN od początku roku
@affairz: poprzednie osoby w RN były powiązanie z firmą odpowiedzialna za księgowość i finanse spółki.

Gościu, którego cytujesz z FB to jeden z głównych naganiaczy, który już pewnie ma ustawione zleconka PKC.

Ja mam duży udział we FF i poważny kapitał zaangażowany i szczerze mówiąc lata mi 2019, gdzie w tamtym roku ta branża nie istniała i dopuszczam, że jakaś gowno firemka z Łomży miała burdel w papierach, zarządzanie oddane do
@Zany: naganiaczy? chyba odganiaczy? w ogóle bekowe dla mnie jest, że ludzie myślą że wrzucą gównopost na bankiera czy na grupkę na fb i sterują w ten sposób kursem, bo rozumiem piszesz o tym, że on chce się obkupić i dlatego szuka dziury w całym?
ja to tu przekleiłem tylko dlatego, że obserwując tę firmę z boku widzę, że jest przehajpowana i jak przypuszczam, że będzie UP to przypuszczam też że
@affairz: a raczej nazwałbym to mąciciele i niestety w przypadku spółek z tak małym obrotem i niska kapitalizacja takie wpisy jak jego bez konkretów ( a swoją droga suma udziałów się zgadza ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), ktoś może spanikować właśnie i w popłochu sprzedać. Pamiętaj, ze tam weszli tez ludzie dla których 500 zł to dużo.

W każdym razie jako grubas na papierze trzymam do wyników
@Zany: spoko :) ja aż tak nie kieruje się tymi guru. Gdyby się nim kierować to by człowiek do pociągu wsiadał teraz a nie po kilkanaście złotych. Oni mówią o spółkach kiedy jest im wygodnie, najczęściej po załadowaniu się. Obejrzę, ale nie wpływa to na moje decyzje.