Wpis z mikrobloga

Jaka w----y polecacie w cenie do 100zl? Mam nadzieję że nie zachowacie się jak na forum elektroda. Wiem że w tej cenie dla koneserów są same sikacze
#w----y
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cieplatatralover przeczytałem cały wątek i autentycznie, jak ma być bardzo tanio to Golden loch z biedronki, jak trochę droższy blend, to jameson wygrywa z tulamorem itp. Od 100 w góre to już single malta można szukać. Kiedyś w biedrze był 5 letni Golden loch, ale takiego jak piłem teraz nie ma. Kosztowal z 60 zł, a wchodzil jak woda. Mówię o piciu bez dodatków. To był jakiś ewenement, ale już go
  • Odpowiedz
@cieplatatralover: bains w Centrum Wina, w----y z RPA, dwukrotnie wlewana do świeżych beczek po bourbonie. 5-latka, ale spokojnie uwierzylbym, gdyby ktos napisał, że 10-letnia. 99zł w promocji przez cały sierpień.
No i w takie cenie irlandzkie w----y polcam (bushmills, jameson)
  • Odpowiedz
- Islay Mist z delikatnym dymem, 60 zł w Lidlu/Auchanie

- Tullamore Dew (dostępny chyba wszędzie) ok 80 zł o ile pamiętam, dość łagodny w tym budżecie

- Wild Turkey - kukurydza z USA, wersja 101 lepsza, ale 81 też spoko, ok 70 zł za 81, za 101 różnie, nawet ponad 100 zł.

- Bulleit- j.w. powinieneś dostać w cenie 99, choć w niektórych sklepach droższy

- Gentelman Jack - jak Ci się uda dostać poniżej 100 to ok

- Chivas Regal 12yo - j.w. choć moim zdaniem w tej cenie mógłby być lepszy
  • Odpowiedz
@oreoo same bez kostek lodu, choć "Islamista" jest dość ostry w smaku. Znajomi piją Bushmillsa 10yo z colą, tak że nie ma problemu by powyższe zmieszać. Bulleit/Wild Turkey jest fajną bazą do niektórych drinków
  • Odpowiedz