Mój komputer już ostatecznie zdechł, wyzionął ducha, wziął i umarł.
W związku z tym szukam laptopa, którego jedynym przeznaczeniem będzie wytrzymanie prac w:
- Illustrator - photoshop - after effects - premiere pro
Chciałbym, żeby był: - mały max 14 cali, najlepiej 13, bo docelowo będzie podpinany do monitora. Mobilność mi potrzebna. Jeśli się nie uda -trudno :D - dobrą baterią w razie 'w' - minimalistyczny design urządzenia - minimum 256 GB dysk, mam SSD więc nie potrzebuje więcej. Ssd zawsze mam w plecaku więc luz.
Cena? - Do 6 tys maksymalnie. Najlepiej ze sklepu gdzie wrzucę go w zerówki.
Co możecie polecić? Generalnie najbardziej odpowiadają mi MacBooki pro, nie musi być nowy, może być używany. Jeśli MacBook to który? Jeśli nie MacBook to jaki? Jak już nie mam to fajnie by było jakby ciągnął graficzne rzeczy i wiedźmina 3 :D
@mechaos: z nie-maków to coś z Ryzenem ( ͡°͜ʖ͡°) Sama czekam na ThinkPada X13. Tylko niestety właśnie w przypadku nowych ThinkPadów z Ryzenem masz min. miesiąc czekania, a skoro komp Ci już padł to raczej potrzebujesz czegoś od ręki :v
Używany MBP raczej mija się z celem, procesor np. tutaj to trochę padaka w porównaniu z nowymi (choćby 8 gen. Intela), no i dysk mały.
mirasy mam problem. nie mogę ostatnio się podnieść z wyra. wstaję do pracy o 6:00 no i walczę ze sobą okropnie.
wczoraj o 22 już spałem. w zeszły czwartek o 20 już spałem... czy teraz jest jakieś przesilenie czy coś? bo jestem nie do życia. najlepiej tylko bym spał #pracbaza #sen #pytanie #praca
Cześć,
Mój komputer już ostatecznie zdechł, wyzionął ducha, wziął i umarł.
W związku z tym szukam laptopa, którego jedynym przeznaczeniem będzie wytrzymanie prac w:
- Illustrator
- photoshop
- after effects
- premiere pro
Chciałbym, żeby był:
- mały max 14 cali, najlepiej 13, bo docelowo będzie podpinany do monitora. Mobilność mi potrzebna. Jeśli się nie uda -trudno :D
- dobrą baterią w razie 'w'
- minimalistyczny design urządzenia
- minimum 256 GB dysk, mam SSD więc nie potrzebuje więcej. Ssd zawsze mam w plecaku więc luz.
Cena?
- Do 6 tys maksymalnie. Najlepiej ze sklepu gdzie wrzucę go w zerówki.
Co możecie polecić? Generalnie najbardziej odpowiadają mi MacBooki pro, nie musi być nowy, może być używany. Jeśli MacBook to który?
Jeśli nie MacBook to jaki? Jak już nie mam to fajnie by było jakby ciągnął graficzne rzeczy i wiedźmina 3 :D
Używany MBP raczej mija się z celem, procesor np. tutaj to trochę padaka w porównaniu z nowymi (choćby 8 gen. Intela), no i dysk mały.