Wpis z mikrobloga

Dzban @reddin zablokowął mnie po tym jak stara się wytłumaczyć wszystkim że kierujący musi zachowac szczególna ostrożność dlatego powinien dla bezpieczeństwa jechac 20 km/h BO uwaga, MOZE SIE ZDARZYĆ cos nieoczekiwanego. Uważajcie na niego na drodze, szczegolnie na ekspresówkach i autostradach bo biedak bedzie jechał 20km/h z obawy przed wybuchem opony

Link do wideo o ktory ma imbe w głowie
https://youtu.be/sPz0uMRgURw
#kierowcy #polskiedrogi #rowerzysci #rower #rowerzystka #bezpieczenstwo
https://www.wykop.pl/wpis/51153961/kierowca-grzeje-przez-wiache-i-dziwi-sie-ze-za-zak/
  • 99
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Oceniacie ze jedzie 60-70 na godzine, na jakiej podstawie?

@iredbox: Myślę że szacowanie prędkości na 60km/h na godzinę na wyjściu z zakrętu jest całkiem celne.
Według informacji w sieci odległość między słupami elektrycznymi wynosi ~50 metrów. Możesz też przeliczyć przęsła w płocie (16 sztuk) co też moim zdaniem oznacza mniej więcej 50
Mike_Wazowski94 - > Oceniacie ze jedzie 60-70 na godzine, na jakiej podstawie?

@ir...

źródło: comment_1596458483O6OHuAgma8BzLCyIDwyAlM.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@iredbox:

Tworzycie domysły oceniacie ze kierowca jechał 200km/h

Już wiem co to za miejsce, więc jestem w stanie oszacować prędkość z dokładnością do 1-2 metrów i 1/25 sekundy. Wychodzi mi, że jechał na początku filmu ponad 80 km/h (bo wyjazd znajdujący się na początku filmu jest schowany za drzewem więc skróciłem mierzony dystans) a przed zakrętem, tam gdzie jest ograniczenie do 40 km/h około 75 km/h. Potwierdziłem też, że jest
janekplaskacz - @iredbox: 
 Tworzycie domysły oceniacie ze kierowca jechał 200km/h

...

źródło: comment_15964599959kxvpa0X2vagWadG1CfQPm.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@mcnight95: a homologacja na oko gdzie? Jak niby oceniasz że poruszał się z niedozwoloną prędkością?

W jego filmie w 0:08 już widać babę na rowerze, więc i ona widziała jego. Mogła nie zjeżdżać wtedy na przeciwległy pas ale to zrobiła.
  • Odpowiedz
@diogene:

Jak niby oceniasz że poruszał się z niedozwoloną prędkością?

Kilka komentarzy wyżej policzyłem prędkość. Jest to prosty wzór: odległość / czas. Odległość mierzysz na np. Google Earth a czas bierzesz z filmu.
  • Odpowiedz
@janekplaskacz: @mcnight95: w porządku, jechał więc za szybko. Oczywiście bez problemu zwolnił lub nawet by się zatrzymał w razie potrzeby ale nieważne.

Czy to usprawiedliwia babę za jechanie pod prąd i wymuszenie pierwszeństwa przy skręcie w lewo?

Czy tak samo byście mówili gdyby to był samochód?

Jego nie zaskoczyło że coś było na drodze, tylko że baba mu zjechała prawie pod koła. W 0:08 nie była na jego
  • Odpowiedz
@diogene:

Oczywiście bez problemu zwolnił lub nawet by się zatrzymał w razie potrzeby ale nieważne.

Ach no tak, szybko ale bezpiecznie, usprawiedliwiaj dalej.
Gdyby nie jechał tak szybko to i babka by miała więcej czasu na reakcje, a on nie musiałby hamować.
  • Odpowiedz
@diogene:

Czy to usprawiedliwia babę za jechanie pod prąd i wymuszenie pierwszeństwa przy skręcie w lewo?

Nie jechała pod prąd. Na filmie jedzie przy środku co jest normalne przy skręcie w lewo. Poza tym jak zamierzasz skręcić w lewo nie przecinając pasa w przeciwnym kierunku,
  • Odpowiedz
@mcnight95: gdyby jechał wolniej to by mu wjechała pod koła.

Nie usprawiedliwiam go, po prostu uważam że miał pierwszeństwo. A nie baba która nie panuje nad rowerem i nagle mu skręca na jego pas i wymusza.
  • Odpowiedz