Aktywne Wpisy
pieknylowca +108
A czy ty jesteś fucking unstopable? #frajerzyzmlm
Z takich ciekawostek z II Wojny Światowej to moja Ś.P. prababcia często mi opowiadała jak wyglądała u nich okupacja w małej mieścince w południowej Polsce. Miejscowość była niedaleko Krakowa i Oświęcimia, więc było sporo wojsk niemieckich i SSmanów. Mieli duży dom, więc często zdarzało im się "gościć" (im się raczej nie odmawiało, bo mogło się skończyć źle) SSmanów i babcia opowiadała mi, że zawsze byli kulturalni, dziękowali, a nawet zdarzało się, że
Link do wideo o ktory ma imbe w głowie
https://youtu.be/sPz0uMRgURw
#kierowcy #polskiedrogi #rowerzysci #rower #rowerzystka #bezpieczenstwo
https://www.wykop.pl/wpis/51153961/kierowca-grzeje-przez-wiache-i-dziwi-sie-ze-za-zak/
Wyobraź sobie, że rowerzystka widząc nadjeżdżający samochód ustąpiłaby mu pierwszeństwa. Nie mogła ustąpić pierwszeństwa samochodowi, którego nie widziała. Prościej nie umiem.
To jest droga szybkiego ruchu? Serio? Zaraz zacznę klnąć, bo nie wytrzymuję takiego poziomu debilizmu u rozmówcy.
@iredbox: No i abyś się nie zdziwił. Pierwszeństwo nigdy nie jest bezwzględne. Szczególnie właśnie w przypadkach takich jak ten - ograniczona widoczność. Już nie jeden biedny seba #!$%@?ący główną się zdziwił, gdy po wypadku była orzekana w 100%
Przeczytaj raz jeszcze co napisałem: WIDZĄC !!!, #!$%@?, **nadjeżdżające auto ustąpiłaby pierwszeństwa i nie byłoby sytuacji niebezpiecznej. Jezu, co za głąb.
@janekplaskacz: To niech sobie okulary kupi :)
Masz rację, jaki głab na rowerze
Wyhamowal? Wyhamował. Zna samochód wiedział ile może jechać i nic się nie stało, a wy toczycie jakieś boje jakby człowiek umarł, bo kierowca zahamował xD
A ty kup sobie mózg, będzie lepiej.
Przecież ona jest w tym miejscu już w trakcie manewru. Jezu, ludzie, możecie trochę pomyśleć?
z resztą wina czego, wina zahamowania? xD
Jakby kierowca nie wyhamował to moim zdaniem nie byłaby to jego wina, ale mandat za #!$%@? jak najbardziej powinien wyłapać
@janekplaskacz: a kierujacy samochodem jest w trakcie manewru jazdy prosto i co z tego? :)
Kierowca mimo wyhamowania był zaskoczony sytuacją na drodze i nie widział swojej winy w tym wszystkim.
Gdyby jechał zgodnie z przepisami, to do takiej sytuacji by nie doszło. Wystarczy ściągnąć nogę z gazu. Nawet kamerka wtedy nie jest potrzebna. Polecam.
W Niemczech czy
@RezuNN: tego nie wiesz.
@RezuNN: w dupie byłeś gówno widziałeś xD
@RezuNN: bo nie było winy po jego stronie, bo nie miało być winy czego. Nic się nie stało. Jak
@iredbox: Masz biedaku typową część z wyroku sądu w sprawie o wymuszenie pierwszeństwa: