Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Mirki, jakieś patenty na odkręcenie tych przeklętych, zapieczonych pedałów od korby? Z jednym dałem sobie bez problemu radę, ale drugiego nie mogę ruszyć. Zajechałem już jedną 15tkę, Francuz tez nie dał rady, nawet jak z-----------m z całej siły z młotka (tak, znam ryzyko uszkodzenia suportu), zużyłem przed tym wszystkim chyba z pół puszki wd40. Jestem gotów nawet rozwalić pedały, byle tylko korba przeżyła. I tak są do wyrzucenia. Jakieś jeszcze pomysły? Czy jedynie potraktować wiertarką?

A, i jest to lewy pedał, więc pamiętam, żeby kręcić w prawą stronę.

#rowery #rower
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@laress: Spróbuj polewać gwint w korbie wrzątkiem, a jak ci wszystko jedno jeśli chodzi o korbę, to grzej na żywca palnikiem. Do zapieczonych pedałów nie ma innej rady jak porządny klucz i jeszcze dłuższa przedłużka

• Odpowiedz
  • 0
@krabozwierz: no kręcę w stronę tylnego koła, więc nie ma bata żebym źle kręcił :P chyba że po chińsku jest to zmontowane i odkręca się zawsze w lewą stronę

Opalarka też się sprawdzi? Na jaką temperaturę ustawić żeby nie zjarało korby?
  • Odpowiedz
  • 0
@GrubyKociol: @chosenon3: nie ukrywam, że tamten kupiłem w auchanie za 2 zł XD ale znalazłem u mamy dużo grubszy, solidniejszy, choć mniejszy. W poniedziałek ostateczne starcie. Miejmy nadzieję że zadziała
  • Odpowiedz