Wpis z mikrobloga

Ja jestem ciekaw czy prawaki zapomniały już co ich przedstawiciele zrobili 7 lat temu? Tęcza na pl. Zbawiciela w Warszawie płonęła 5 razy, w tym 4 razy specjalnie została podpalona:

12/13 października 2012 – pierwsze spalenie „Tęczy” (osoba odpowiedzialna za podpalenie została zatrzymana przez policję)[38].

Sylwester 2012 – drugie spalenie „Tęczy” (instalacja zajęła się od fajerwerków)[39][40].

4 stycznia 2013 – trzecie spalenie (instalacja prawdopodobnie została podpalona, jednak sprawców nie ujęto)[41].

24 lipca 2013 – czwarte spalenie (instalacja prawdopodobnie została podpalona, jednak sprawców nie ujęto)[42].

11 listopada 2013 – miało miejsce piąte spalenie instalacji. Według informacji podanych przez Polską Agencję Prasową podczas próby gaszenia „Tęczy” w dniu Święta Niepodległości funkcjonariusze Straży Pożarnej zostali do niej niedopuszczeni i obrzuceni przez manifestantów kamieniami[26] i flarami[44]. Wydarzenia te miały miejsce podczas Marszu Niepodległości chociaż sama trasa marszu nie przebiegała przez plac Zbawiciela[45].

https://pl.wikipedia.org/wiki/T%C4%99cza_(instalacja_artystyczna)#Kalendarium_wydarze%C5%84

#bekazprawakow #bekazpodludzi #bekaznarodowcow #bekazkatoli #lgbt #homoseksualizm #neuropa #4konserwy #warszawa
R187 - Ja jestem ciekaw czy prawaki zapomniały już co ich przedstawiciele zrobili 7 l...

źródło: comment_1596101688kOm24RC4wquA0MbOwpLpOT.jpg

Pobierz
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@R187: Akcja z powieszeniem flag była spoko o ile nic się pomnikom nie stało. Tylko co ona ma na celu? Pomimo, że jestem za małżeństwami i adopcja przez osoby lgbt to nie podobają mi się akcje w stylu niszczenie aborcjobusów, pobicie ich kierowcy czy wlepy na miejscach do tego nie przeznaczonych. Na facebooku stop bzdurom sami napisali, że będą prowokować, więc na 100% jestem przeciwny tej organizacji gdy nie wiem
P.....e - @R187: Akcja z powieszeniem flag była spoko o ile nic się pomnikom nie stał...

źródło: comment_1596106605zz5fkRhJIE22PlqJ86qcVh.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@R187: Nie popieram palenia tęczy ale oczywiście ona stała w zupełnie przypadkowym miejscu, jej postawienie tam to nie bylo żadne prowo, nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oczywiście akcja z flagami to dobra prowokacja, bliskość święta patriotycznego to żaden przypadek; można zrobić narrację, że biedne euroagd jest dyskryminowane i bite przez "patriotów". Trzeba zachować zimną głowę niestety.
  • Odpowiedz
oczywiście ona stała w zupełnie przypadkowym miejscu, jej postawienie tam to nie bylo żadne prowo, nie?

@TotalDisaster: Tęcza stała na publicznym terenie miejskim czy prywatnym katolickim?
  • Odpowiedz