Wpis z mikrobloga

@Karbon315: za co jeśli mogę spytać? Użyłem bardziej n-word bo tak się przyjęło w internetach bardziej niż żeby ocenzurować a śmieszne jest jaki wywołało to ból d--y u tego typka xD
  • Odpowiedz
@MusicURlooking4: smutne jest to że mógłbym napisać tam coś w stylu pieprzone czarnuchy i ten typek nie zareagował by wcale albo wlepił plusika, ale jak nie napisałem słowa tak jak mu się życzy to jakiś nasycony agresja komentarz pisze xD
  • Odpowiedz
@Croce: Może i fakt chociaż dla mnie typowo zachowanie "prawackie" że gość ma jakiś ból o to jak rasistowskie słowo napisałem czuję że jakbym zamiast fuck napisał f-bomb to nie wywołało by takiego bólu d--y, albo gdybym poprostu napisał "j---ć czarnuchów" to by nie czuł potrzeby mnie pouczać że tak nie powinienem mówić xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@McWozniak: Słowa mają cel opisywać rzeczy na świecie. Jeżeli mamy cenzurować samego siebie to jaki ma sen w ogóle mówić? Jeżeli chcesz przytoczyć to słowo to przynajmniej bierz pełna odpowiedzialność za używanie tego słowa a nie kryj się za jakimis spacjami czy myślnikami. Szczególnie w celach informacyjnych. Też bym ci dał minusa chłopie.
  • Odpowiedz
@DrMru: taka napinke z Harrym Potterem to bym rozumiał gdybym sugerował że ktoś źle zrobił że użył tego słowa jako cytat czy cokolwiek a nie że ja sobie pisze coś jak chce a jakis koleś mi się spina że mam napisać te słowo tak a nie inaczej no k---a xD
  • Odpowiedz
@McWozniak: n-word powstało tylko dlatego, że można było nawet zarobić kulkę w łeb za samo wypowiedzenie go, niezależnie od kontekstu (bo ktoś o złych intencjach i tak je wypowie). Jako że my nie żyjemy z lufą społecznego osądu za samo wypowiedzenie tego magicznego słowa przy skroni, przenoszenie tego rozwiązania jest faktycznie dosyć dziwaczne
  • Odpowiedz
@Halbr: ale czy ty rozumiesz że napisałem n-word nie dla jakiejś cenzury tylko dlatego że to przyjęło się jako meme? Pisze to poraz 3-ci. Druga sprawa że właśnie admini usunęli jeden z moich komentarzy w którym z tego co pamiętam użyłem tego słowa więc...
  • Odpowiedz