Wpis z mikrobloga

@paczelok: godzina na blacie/stole to nie aż takie planowanie? Albo nawet wyjmujesz przed pójściem spać, zostawiasz w woreczku, rano masz praktycznie świeży chleb na śniadanie. Zero przesady w tym, co napiszę: w ciągu tych kilku lat, kiedy piekę chleb, nie zmarnowałem ani jednej kromki
godzina na blacie/stole to nie aż takie planowanie?


@dyniel: jak dla mnie tak , i jeszcze wszystkie kromki takie same a lubię różnorodność do jajecznicki, ale dzięki za poradę, może komuś się przyda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dyniel: trzymam w torebce foliowej na stole żeby się nie zsychało i codziennie kupuję świeży malutki bochenek ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)

kroję długim i cienkim nożem bez zębów bo większy artyzm i możliwości ukrojenia mam
@dyniel: ejjj

miałem bana 2 tygodnie i przez ten czas spróbowałem Twojej metody na mrożenie chleba

niestety odkryłem wady

a mianowicie

chleb po odmrożeniu robi się mega kruchy i podczas krojenia odpadają różne kawałki, przy świeżym tego nie mam,
masz jakieś metody żeby temu zaradzić?

jem zwykle żytnie pieczywo dla uprecyzowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)