Deweloper budujący osiedle daje możliwość zmiany ogrzewania na podłogowe (za dopłatą 6 tys zł) na całe mieszkanie (+jeden grzejnik w łazience). Czy to dobre rozwiązanie? Jak z kosztami eksploatacji? Jeśli będę chciał przesunąć np. wannę/zrobić prysznic to przy remoncie będzie to problem. Nie ogranicza mnie to z wykończeniem podłogi np. deski nie będę mógł położyć?
@Ikjam1367: bier, ogrzewanie podłogowe to najlepsze co może być. Nie dość że fajnie grzeje w stópki to masz wolne ściany i możesz sobie stawiać co chcesz gdzie chcesz
@Sckb: Ogrzewanie piec gazowy, a ten grzejnik to była mowa o drabinkowym, że dodatkowo będzie w łazience. Z przesunięciem wanny czy dodatkowy prysznic, to zastanawiam się czy dodatkowy odpływ i kucie nie uszkodzi instalacji
@miki4ever: A masz to tak że każdym pomieszczeniem sterujesz oddzielnie czy to zawsze jednakowo wszedzie? A dywan można położyć? Jeszcze nie wiem czy np. w jednym z pokojów nie będę chciał położyć (dla przyszłego dziecka)
@Ikjam1367: zrezygnuj z drabinki w łazience. Albo nie rób wcale albo zrób elektryczna. Co do sterowania podłogowa to zależy czy pięć będzie miał pogodówkę, czy będziesz miał bufor ciepła i kilka innych. Ja mam PC z pogodówką bezpośrednio pod podłogówke i nie mam żadnego sterowania tylko wyregulowalem na rotometrach.
Deweloper budujący osiedle daje możliwość zmiany ogrzewania na podłogowe (za dopłatą 6 tys zł) na całe mieszkanie (+jeden grzejnik w łazience). Czy to dobre rozwiązanie? Jak z kosztami eksploatacji? Jeśli będę chciał przesunąć np. wannę/zrobić prysznic to przy remoncie będzie to problem. Nie ogranicza mnie to z wykończeniem podłogi np. deski nie będę mógł położyć?
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi
Z przesunięciem wanny czy dodatkowy prysznic, to zastanawiam się czy dodatkowy odpływ i kucie nie uszkodzi instalacji
A dywan można położyć? Jeszcze nie wiem czy np. w jednym z pokojów nie będę chciał położyć (dla przyszłego dziecka)
Dywan można położyć, tylko po co?;)
Sam mam dwójkę maluchów i właśnie drewno, jeszcze podgrzewane, to najlepsze co może być. Jedyny dywan jaki maja to ten z rysunkami ulic.
Co do sterowania podłogowa to zależy czy pięć będzie miał pogodówkę, czy będziesz miał bufor ciepła i kilka innych. Ja mam PC z pogodówką bezpośrednio pod podłogówke i nie mam żadnego sterowania tylko wyregulowalem na rotometrach.