Wpis z mikrobloga

Jak widać na załączonych poniżej zdjęciach, ścieżka, a w zasadzie ciąg pieszo rowerowy #greenvelo ( #greenfailo ) jest utrzymywany zgodnie z najnowszymi wytycznymi i zaleceniami dotyczącymi stanu utrzymania ciągów pieszo rowerowych ( ͡ ͜ʖ ͡)

#rower #szosa (bo przecież nie tylko na #mtb jeździ się po ŚCIEŻKACH ROWEROWYCH tak bardzo uwielbianych przez polskich kierowców kiedy zobaczą szosowca jadącego po ulicy zamiast po cpr z piaskownicą na środku
#polskiedrogi
#podkarpacie
krabozwierz - Jak widać na załączonych poniżej zdjęciach, ścieżka, a w zasadzie ciąg ...

źródło: comment_1594228853adBWIO6FRRs3Wry5QcL7yK.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
@krabozwierz: gminy miasta wywalają miliny na ścieżki, nawierzchnię itp. a później nikt o to nie dba i chociażby raz na pół roku mogłaby przejechać szczota u mnie w okolicy mam ścieżki ale nie jeżdżę po nich, tak jak po poboczach bo leży na tym pełno syfu typu szkło, butelki, kamienie wielkości pięści itp.
  • Odpowiedz
@krabozwierz żeby tego było mało to niespodziewane krawężniki, zakręty o 90° bez ostrzeżenia, koniec ścieżki i przejazd na drugą stronę ulicy co 500m, ludzie z dziećmi, rodzinami i wozkam, po prostu koniec ścieżki i chaszczei... Nie da się z większości ścieżek korzystać w innym celu niż wyprawa rowerem do warzywniaka.
  • Odpowiedz
  • 2
Co nie zmienia faktu że macie obowiązek jazdy po tych rozdupconych ścieżkach. Jak samochodem mam #!$%@?ą drogę to nie zjeżdżam na chodnik.

I tak, jeżdżę też rowerem
  • Odpowiedz
@krabozwierz: Nie czaje was "pedalarzy", wiecie jak wyglądają ścieżki w polsce to po co jeździcie po nich na upośledzonych rowerach? To tak jakby płakać że na ukraine pojechaliście Ferrari F12berlinetta i nie możecie jechać bo są dziury. Ok macie jakieś zawody to se jedźcie swoim wypasionym rowerkiem z zero amortyzacji, ale robicie sobie trening to weźcie rower chociaż trochę przystosowany do dróg po których się poruszacie, a nie płaczecie tylko jakie
  • Odpowiedz
@CREATE_USER: tu już nawet nie chodzi o szosę, czy nie szosę. Będzie jechało dziecko na rowerze, nie zauważy pułapki, czy stwierdzi, że to przejedzie, ale brak umiejętności to zweryfikuje i dziecko też sobie ten głupi młody ryjek rozwali. Wtedy nie powiesz, że hurr durr szosowcy
  • Odpowiedz