Wpis z mikrobloga

Mirki odnosnie #mieszkaniedeweloperskie w maju deweloper mial 11 mieszkan wolnych w budynku w ktorym znajduja sie 62 mieszkania, dzis jest juz 19 mieszkan wolnych( wiele z nich bylo zaznaczonych jako sprzedane, teraz sa wolne) 20% to wklad wlasny dewelopera na inwestycje, reszta to wplaty klientow. Mieszkania sprzedaje od lutego, prawdopobnie we wrzesniu chca ruszyc z kolejna inwestycja na tej samej ulicy, a cena za m2 ma sie nie zmienic. #nieruchomosci #lublin
  • 27
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@systemluster: może znaleźli wady mieszkania w sprzedawanym budynku. Ostatnio widziałem że świeżo oddany budynek miał zalany garaż do połowy wysokości po ulewie. Poza tym patrząc na ceny mieszkań i domów w zabudowie szeregowej to niewiele się różnią. W piecu węglem nie trzeba palić bo każdy w gaz i fotowoltaoke inwestuję, a te parę metrów trawy można sztuczna zamienić.
via Android
  • 0
@arsze_nick akurat nie po tej stronie ulicy ( ͡~ ͜ʖ ͡°) kieruje sie cena, polozeniem w tej czesci miasta mam rodzine i znajomych. Nie planuje pracowac w centrum wiec odleglosc do miasta jest drugorzedna. Poza tym dzieki rozrastajacej sie strefie ekonomicznej, za kilka lat ceny mieszkan moga tam poleciec w gore, nie wspominajac o wynajmie pracownikom, choc ja szukam dla siebie. Wole Felin niz np takie Czuby. Kto
a co mają #!$%@? mówić?

@augusto-mises: Widzę, że Pan z branży nieruchomości... Spokojnie, bez nerwów, safe haven ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a co mają #!$%@? mówić? Pani w sklepie mówi ci, że chleb jest czerstwy, a mięso stare i nieświeże?

Mogliby np. nic nie mówić albo mówić prawdę ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czerstwego chleba i nieświeżego mięsa się po prostu nie sprzedaje. Widzę,
@1950M: Chciałabym żeby tak było, ale szczerze w to wątpię( ͡° ʖ̯ ͡°). Vatoviecki już zapowiedział powrót uczniów i studentów. Zresztą widzę co się dzieje, już nawet najwięksi panikarze żyją jak przed wirusem. Moi znajomi, którzy w marcu i kwietniu bali się wyjść z domu bo umrą, teraz normalnie jeżdżą na wycieczki po Polsce( ͡° ͜ʖ ͡°). Korki w Lublinie większe niż przed
@1950M: Bezrobocie w Lublinie i tak jest duże, aktualnie 5,6. Dla porównania Poznań 1,5. Ceny mieszkań w Lublinie to dla mnie fenomen, że takie drogie w porównaniu choćby do zarobków.