Aktywne Wpisy
Madass +1
Mirki, mam ochotę zagrać kampanię jakiegoś fpsa, która część #callofduty albo #battlefield ma najlepszą kampanię dla jednego gracza?
#pcmasterrace #gry
#kiciochpyta
#pcmasterrace #gry
#kiciochpyta
wfyokyga +12
Pokażcie swoje armaty
przeprowadziłem samodzielną wymianę baterii w Mi6'tce znajomego. Zamówiłem nowy (prawdopodobnie oryginalny) egzemplarz z wiodącego sklepu na platformie allegro, data produkcji 10.2019. Wstępne testy po wymianie (używałem aplikacji TestM) przeszedł w 100% poprawnie, włącznie z właściwym prądem ładowania na QuickCharge. Niestety, już w drugim dniu dostałem informację, że telefon wariuje w kwestii wskazań baterii - pokazuje dany % przez kilkanaście-kilkadziesiąt minut a później samoczynnie się wyłącza. Nie pomaga próba uruchomienia nawet po przysłowiowych 5 minutach, dopiero po podłączeniu (nawet na kilka sekund) do ładowania, telefon wstaje. Sytuacja nie zmieniła się mimo upływu tygodnia - wiem, że bateria musi "złapać statystykę", ale to niestety nic nie dało.
Byłbym bardzo wdzięczny za wskazówki jak można rozwiązać ten problem, mam pewne doświadczenie w podobnych naprawach, ale szczerze nie wiem co może być przyczyną. Może da się jakoś ręcznie wymusić kalibrację?
#mi6 #xiaomi #android #elektronika #telefony #smartfon #pytanie #pomocy
Poczytaj sobie.
Ta naklejka jest po prostu wydrukowana i wrzucona, zadnego hologramu niczego, z reszta podrobic hologram to tez nie jest problem.
Tak to juz jest, koszt wyprodukowania takiego ogniwa jest smiesznie maly, laduje w srodku najgorsze barachlo, a potem sprzedawane jest posrednikowy troche taniej, a posrednik tez swoje dostanie i biznes sie
@karoleeek: XDD tyś niewinny. Pierwszy z brzegu przykład https://www.wykop.pl/link/5140663/rolex-vs-chinska-podrobka-z-2019-praktycznie-nie-do-odroznienia/ Elektronike jeszcze łatwiej podrobić, nie mówiąc już o naklejkach,
a tak to trzyletni telefon wywal i kup cos innego, będziesz szybciej taniej i mniej nerwow ;d
@karoleeek: ostatnio widziałem jeszcze nowe oryginały na dragon tt do mi6, nie wiem jak teraz, pewno używane.
ta oferta z allegro to p-----a
@karoleeek: Na marginesie, kilka lat temu w przypadku telefonów oraz (dotykowych i niedotykowych) smartfonów z Symbianem Nokii również był z tym problem. Sam kiedyś potrzebowałem kupić oryginalną baterię do Nokii E51 (zamienników też używałem, te od BlueStar nie były najgorsze, ale wraz to nie to samo, co oryginał) i ostatecznie wydałem więcej (bodajże około 50-60zł zamiast najtańszych ofert
Komentarz usunięty przez moderatora