Aktywne Wpisy
xmadesio +325
#przegryw #motoryzacja #chwalesie
Niecałą godzinkę temu kupiłem swoją pierwszą furkę. 1.5, 85KM, 160k przebiegu.
Ale będzie jeżdżone (ʘ‿ʘ)
Niecałą godzinkę temu kupiłem swoją pierwszą furkę. 1.5, 85KM, 160k przebiegu.
Ale będzie jeżdżone (ʘ‿ʘ)
Bolns_Sesz +265
Muszę się Wam wyżalić. Właśnie wyrzuciłem z domu rodziców brata alkoholika. Od lipca tamtego roku przebywał w domu rodzinnym i znęcał się psychicznie nad nimi. Rodzice lvl 70 i 66. Potrafił każdego wieczoru przyjść do rodziców i wyzywać ich od najgorszych. Z racji tej, że mieszkam 200km od domu rodzinnego, nie bylem świadkiem wielu rzeczy które jeszcze robił. Wyzywał moją żonę jak była w ciąży. Wszelkie wzywanie policji, prośby żeby się ogarnął
Całe życie mieszkałam w domu poza miastem i serio czasem nie wiem, co jest normalne, a co nie. Temat: wrzeszczące dzieciaki. Codziennie. Sześć godzin dziennie pod moim blokiem. Od czternastej aż do zmroku. Piski, krzyki, często wulgaryzmy (trzynastoletnie dziewczynki śpiewające o obciąganiu w kiblu - ciekawe doświadczenie). Chodzę spać z bólem głowy i wstaję znerwicowana, że znowu będę musiała ich słuchać. Rozumiem, że dzieci muszą się bawić, ale ja chyba też zasługuję na chwilę spokoju, prawda? CZY TO JEST NORMALNE?
Nie chcę nasyłać na nich policji ani nic, chcę zwrócić kulturalnie uwagę (może przesadziłam z tą awanturą na początku), ale nie wiem, czy zaraz nie napadnie mnie stado wściekłych rodziców i już kompletnie uprzykrzy mi życie. Czuję sie jak zakładnik :( Co mam robić?
#dzieci #zalesie #sasiedzi
https://www.prawokonsumenckie.pl/pl/a/cisza-nocna-kiedy-obowiazuje-i-co-grozi-za-jej-zlamanie
Komentarz usunięty przez autora
@BarkaMleczna Kiedyś mieszkałem tuż obok zajezdni tramwajowej. Od trzeciej rano trzaskało, waliło, huczało i piłowało. Po dwóch tygodniach spałem przy otwartym oknie. Mózg się przyzwyczaja, wystarczy mu nie przeszkadzać i się nie nakręcać.
@twoi_oyciec: jakie?
Miałem sytuację z sąsiadem (bliźniak), co prawda nie chodziło o dzieci ale po zwróceniu uwagi było tylko gorzej.
Zainwestuj w klimę i zamykaj okna latem:)
@magrusia: i teraz siedzisz na wykopie udajac rozowa? No rzeczywiscie jestes referencyjny:)