@t0ssox: za to, że nie możesz po ludzku logu przegrepować, bo jest zapisany binarnie. Składnia też mi niezbyt pasuje, długa i niewygodna w porównaniu do upstart.
@wonsz_smieszek: Binarny log jest milion razy lepszy niż tekstowy. Wyobrażasz sobie, zapisywać dane jako jakieś k---a linie tekstu xD? Dane które potem jakoś trzeba przetwarzać? Ani nie ma kolorowania błędów i ostrzeżeń, ani filtrowania po nich ani grepowania określonych danych ani ograniczania wartości pól ani zapisywania struktur ani w sumie niczego.
@Antyradek: nikt sobie nie musi wyobrażać, bo od lat tak było. Przetwarzam bez problemu skryptami i utilsami. Mam kolorowane. A wyszukiwanie czegokolwiek przez journalctl jest tak z-----e, że nadal łatwiej grepować.
Powiedzcie mi jaki jest sens emigrowania z Polski w dzisiejszych czasach ? Przecież na zachodzie już wcale nie jest lepiej chyba, że się jest jakimś specjalistą…
#linux
Składnia też mi niezbyt pasuje, długa i niewygodna w porównaniu do upstart.
Ani nie ma kolorowania błędów i ostrzeżeń, ani filtrowania po nich ani grepowania określonych danych ani ograniczania wartości pól ani zapisywania struktur ani w sumie niczego.
Komentarz usunięty przez moderatora
@wonsz_smieszek: przecież możesz tylko innymi poleceniami