Aktywne Wpisy

krucjan +19
Serio ekspresso jest u nas tak niepopularne?
To że znajomi i rodzina, często kawosze z nawet kilkudziesięcioletnim stażem, wywalają gały jak widzą ekspresso i walą jakieś komentarze typu "a coś ty zrobił za kawę?! Przecież tu jest jeden łyk 🤣" to biorę poprawkę, że to mała próba i mogę żyć w bańce.
Ale że w dużych kawiarniach często nie ogarniają co to jest to mnie dziwi. I to nie mówię o jakiś
To że znajomi i rodzina, często kawosze z nawet kilkudziesięcioletnim stażem, wywalają gały jak widzą ekspresso i walą jakieś komentarze typu "a coś ty zrobił za kawę?! Przecież tu jest jeden łyk 🤣" to biorę poprawkę, że to mała próba i mogę żyć w bańce.
Ale że w dużych kawiarniach często nie ogarniają co to jest to mnie dziwi. I to nie mówię o jakiś
pieknylowca +132
3/10 p--o z sokiem z Polski wymaga super ultra włoskich Chadow. Pamiętaj polaczku -jestes nikim dla takiej księżniczki, p0lki a do tego kobiety #p0lka
źródło: 1000004909
Pobierz

Cześć, udało mi się w końcu kupić wymarzonego psa - owczarek podhalański, piesek zakupiony z hodowli. Będzie u mnie pilnować podwórka i spełniać ważną funkcję psa domowego ( ͡° ͜ʖ ͡°). Zbliża się termin odbioru i pojawia się pytanie dotyczące socjalizacji szczeniaka. Czy pozostawić psa w hodowli dłużej - do 10 tygodnia żeby socjalizował się tam wśród innych psów - jest ich tam z 4 owczarki i kilka małych wszystkie zachowywały się wzorowo - tak jakbym oczekiwał od mojego psa w przyszłości, zwierząt domowych - są tam też kozy i inne zwierzęta gospodarskie? Czy może wziąć go już po skończeniu 8 tygodnia - najszybszy możliwy termin i rozpocząć socjalizację samodzielnie, niestety na pewno nie będę mógł poświęcić psu aż tyle czasu co właściciele hodowli i przede wszystkim inne psy z hodowli. Termin pomiędzy odpada ze względu na szczepienie i przymus kwarantanny. Poratuje ktoś radą? #pies #behawioryzm #zwierzeta
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5ef587e00db94d7506cde63b
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Przekaż darowiznę
[==......................................] 4% (10zł/235zł)Uzbieraliśmy już na 2 lat działania AMW!
Psy pracujące odbiera się wcześniej, bo tam istotne jest żeby człowiek był centrum wszechświata szczeniaczka.
Szczerze to hodowca powinien najtrafniej odpowiedzieć na Twoje pytania i wątpliwość, bo on zna rodziców Twojego szczeniaka, samego szczeniaka, Twoje oczekiwania i specyfikę rasy... o ile wybrałeś jakąś dobrą hodowlę, a nie pseudo.
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: sokytsinolop
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua