Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Cześć, udało mi się w końcu kupić wymarzonego psa - owczarek podhalański, piesek zakupiony z hodowli. Będzie u mnie pilnować podwórka i spełniać ważną funkcję psa domowego ( ͡° ͜ʖ ͡°). Zbliża się termin odbioru i pojawia się pytanie dotyczące socjalizacji szczeniaka. Czy pozostawić psa w hodowli dłużej - do 10 tygodnia żeby socjalizował się tam wśród innych psów - jest ich tam z 4 owczarki i kilka małych wszystkie zachowywały się wzorowo - tak jakbym oczekiwał od mojego psa w przyszłości, zwierząt domowych - są tam też kozy i inne zwierzęta gospodarskie? Czy może wziąć go już po skończeniu 8 tygodnia - najszybszy możliwy termin i rozpocząć socjalizację samodzielnie, niestety na pewno nie będę mógł poświęcić psu aż tyle czasu co właściciele hodowli i przede wszystkim inne psy z hodowli. Termin pomiędzy odpada ze względu na szczepienie i przymus kwarantanny. Poratuje ktoś radą? #pies #behawioryzm #zwierzeta

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5ef587e00db94d7506cde63b
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Przekaż darowiznę

[==......................................] 4% (10zł/235zł)
Uzbieraliśmy już na 2 lat działania AMW!
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania: 10 tydz to raczej taki normalny czas wydawania psów do towarzystwa.

Psy pracujące odbiera się wcześniej, bo tam istotne jest żeby człowiek był centrum wszechświata szczeniaczka.

Szczerze to hodowca powinien najtrafniej odpowiedzieć na Twoje pytania i wątpliwość, bo on zna rodziców Twojego szczeniaka, samego szczeniaka, Twoje oczekiwania i specyfikę rasy... o ile wybrałeś jakąś dobrą hodowlę, a nie pseudo.
  • Odpowiedz