Wpis z mikrobloga

@johny-kalesonny: do końca czerwca da radę ;) to Tabasco, on ma małe owocki, ale ja na miejscu OPa bym już przestał jeśli tyle zrywa :) mnie szlak trafił miesiąc temu jak z Tabasco który był w growboxie zerwałem ponad 80
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: Habanero i generalnie chinensy najpóźniej połowa czerwca, thai chili tez najpóźniej do końca czerwca ale szkoły są różne. @gobi12 np z tego co kojarzę to wszystko do połowy czerwca max zrywa, potwierdzasz? :)
  • Odpowiedz
@pan-violaceus: generalnie źródła wiedzy na temat uprawy to youtube, chilihead.pl, grupy na fb i ten tag tutaj, w większości spotykałem się z tym, że jak już obrywać to wszystko i najpóźniej w połowie czerwca skończyć ale niektórzy mówią, że nawet do końca czerwca. Generalnie nie trzeba obrywać pąków wcale albo przestać obrywać wcześniej jeśli satysfakcjonuje cię rozmiar krzewu :) ja np przestałem zrywać pąki końcem maja i już powoli pierwsze
Borgon - @pan-violaceus: generalnie źródła wiedzy na temat uprawy to youtube, chilihe...

źródło: comment_15929096682DiHQb4rrLZQr91bFqyIXt.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@johny-kalesonny: @pan-violaceus: to mój pierwszy sezon z chilli i robie wszystko jak przeczytałem w poradniku polutta i to co piszą pod tagiem. Habanero oberwałem jeden raz początkiem czerwca. Ma już 2 razy więcej pąków ale dosłownie jest ich kilka wiec ich nie obrywam. Może faktycznie dam już spokój w sobotę. Zobacze ;)
  • Odpowiedz