Mam duży dylemat jeśli chodzi o #bosak po wczorajszym #ama, no bo jednak niby taki wolnościowiec, ale jednak wiele praw do decyzji najchętniej by odebrał, jak to z aborcją.. to jak to w końcu jest? Bo troszkę hipokryzją zalatuje, niby wiedziałem na kogo głosować a po wczoraj mam niemałą zagwozdkę.. Jeśli chodzi o kwestie ekonomiczne to się z nim zgadzam, ale idąc dalej w las już nie jest tak prostoliniowo.. #konfederacja #oswiadczeniezdupy
@NijuGMD: Nie przyszedłem tu pytać się o opinie odnośnie aborcji. Pewnie nigdy nie staniesz przed dylematem i szczerze Ci tego nie życzę. Nie mówię tu o skrobaniu się przez 16stki co 2 miesiące jak to bywało w uk. Zabranianie niektórych rzeczy tworzy szarą strefę, która jest niebezpieczna, niehigieniczna i niekontrolowana - nigdy nie wiesz w 100% na co trafisz, prawda #narkotykizawszespoko? ps. nie biorę, sprostuję byś nie
@NagiMiecz: Wam już się nie znudził ten format trolowania? XD Kiedyś głosowałem na Trzaskowskiego, ale dowiedziałem się, że Trzaskowski jest zwykłym tchórzem który boi się debat odwołując wszystkie oprócz tej "obowiązkowej" Trzaskowski wydawał się dobrym prezydentem, ALE!!!! Jeśli Warszawa jest tak źle przez niego prowadzona to znaczy, że z Polską tym bardziej sobie nie poradzi.
@Latarenko: ja nie #neuropa, wypraszam sobie. Przyszedłem szczerze porozmawiać, być może ktoś rozwiałby moje wątpliwości. Opieram swoje zdanie na tym co widzę, wczoraj nabrałem wątpliwości, to już nie mogę o tym pogadać jak człowiek?
@NagiMiecz: Przecież to nie jest żaden wolnościowiec. On sam wyraźnie zaznacza (podkreślam, bo ktoś zarzuci mi manipualcje), że chce, aby prawo było oparte na tradycyjnie chrześcijańskich wartościach - a więc wolność, ale tylko w graniach ściśle określonych. A raczej nawet nie ściśle, bo to co wchodzi w skład tych wartości w przełożeniu na realne prawo byłoby ustalane przez niego. To z kolei daje duże pole do nadużyć, bo w praktyce
@GoddamnElectric: I takiego sprostowania potrzebowałem, dzięki. Nie jestem zgodny z podporządkowaniem konstytucji pod zapiski starego czy nowego testamentu, chyba trzeba szukać dalej..
@Utilizer: I ta większa część korwinistów wprowadziła do sejmu tyle samo Narodowców co swoich i wybrała Narodowca jako prezydenta... Taa, nice try! ( ͡°͜ʖ͡°)
Tak, przymila się do korwinistów, ale nie dlatego, że dopasowuje się do większości, tylko stara się iść centralną drogą, by nikt się od niego nie odwrócil. To nie ma znaczenia ilu jest korwinistów, nawet
@NagiMiecz: lubię Krzysia za bardzo dobra prezencję, błyskotlwość i ogarnięcie w dyskusji, ale w swoich mocno konserwatywnych poglądach jest trudny do przekłniecia. Jeszcze wczoraj napisał że pierwszą podróż zagraniczną by odbył do Węgier xd
@GoddamnElectric: zgoda że się nie przedkłada, teraz być może elektorat jest porównywalny ale jeszcze parę lat temu poparcie dla Ruchu Narodowego to było 1%
@NagiMiecz: to radykał, pewnie nawet połowy takich fikołków jeszcze nie pokazał. Zaraz wprowadzi dodatkowy podatek na kościół, parad lgbt zabroni prawnie i ułaskawi księży pedofili. Nigdy nie głosuj na radykałów, bo tacy zrobią wszystko w imię idei, a trzeba jednak znać granice.
ALE!!!! Jeśli Warszawa jest tak źle przez niego prowadzona to znaczy, że z Polską tym bardziej sobie nie poradzi.
@Latarenko: Daleko mi do jego zwolennika, tak naprawdę od jego wyboru go krytykuję, ale obiektywnie patrząc nie jest wcale taki zły, jak dla mnie takie 3+/4 z dwoma w skali szkolnej. Warszawa to naprawdę trudne miejsce do rządzenia i tam nie wygląda to tak czarno-biało jak w jakimś Pciumu Dolnym, a
@Damian333: no właśnie martwi mnie to idealistyczne postrzeganie świata, mam takich teściów, kij że to nielogiczne, robimy tak bo taka jest idea! ( ͡°ʖ̯͡°) ciężka to jest współpraca. co do lgbt się nie wypowiadam.
@NagiMiecz: tylko powiedz na kogo w takim razie głosować? Co do lgbt, to chodzi mi o sami prawo do zgromadzeń czy przemarszy, zboczeńców w paskach z dupą na wierzchu należy zamykać.
#konfederacja #oswiadczeniezdupy
Zabranianie niektórych rzeczy tworzy szarą strefę, która jest niebezpieczna, niehigieniczna i niekontrolowana - nigdy nie wiesz w 100% na co trafisz, prawda #narkotykizawszespoko?
ps. nie biorę, sprostuję byś nie
Kiedyś głosowałem na Trzaskowskiego, ale dowiedziałem się, że Trzaskowski jest zwykłym tchórzem który boi się debat odwołując wszystkie oprócz tej "obowiązkowej"
Trzaskowski wydawał się dobrym prezydentem, ALE!!!! Jeśli Warszawa jest tak źle przez niego prowadzona to znaczy, że z Polską tym bardziej sobie nie poradzi.
@Latarenko: ja nie #neuropa, wypraszam sobie. Przyszedłem szczerze porozmawiać, być może ktoś rozwiałby moje wątpliwości. Opieram swoje zdanie na tym co widzę, wczoraj nabrałem wątpliwości, to już nie mogę o tym pogadać jak człowiek?
@Utilizer: I ta większa część korwinistów wprowadziła do sejmu tyle samo Narodowców co swoich i wybrała Narodowca jako prezydenta... Taa, nice try! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak, przymila się do korwinistów, ale nie dlatego, że dopasowuje się do większości, tylko stara się iść centralną drogą, by nikt się od niego nie odwrócil. To nie ma znaczenia ilu jest korwinistów, nawet
@Latarenko: Daleko mi do jego zwolennika, tak naprawdę od jego wyboru go krytykuję, ale obiektywnie patrząc nie jest wcale taki zły, jak dla mnie takie 3+/4 z dwoma w skali szkolnej. Warszawa to naprawdę trudne miejsce do rządzenia i tam nie wygląda to tak czarno-biało jak w jakimś Pciumu Dolnym, a
co do lgbt się nie wypowiadam.