Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@ArchDelux: w tym roku już kilka razy tak trafiłem w Lidlu z piersiami z kurczaka. Data ważności ok, a po otwarciu okazywało się że śmierdzące. Z innym mięsem nigdy nie miałem tam problemu ale kurczaka już przestałem u nich kupować
  • Odpowiedz
@bronx nie wiem czy to Tobie odpisywałem, ale od 5 lat kupuję ziemniaki tylko w Lidlu a jem ich dużo i nigdy mi się nie zdarzyło na takie trafić, musisz mieć wybitnego pecha albo jakiegoś #!$%@? Lidla
  • Odpowiedz
  • 9
@bronx: @ayyy_lmao: @RudaBrona: @emerjot: @prostymysliciel: @mateusz-zahorski: @MMARS: @takitamowoc: @Wayne_Schlegel: @GrindujTopy: @Villemo18: @wysrop: @guruu: @RafikS: @szuineg: @ArchDelux: @warius: @baltic-vodka: @Yggas: @Adam_wkladamispadam:

No to ja rozwieję wasze wątpliwości.

OP kupił odpad produkcyjny za dobry pieniądz.

Tak właśnie wyglądają ziemniaki chore na CIEMNĄ PLAMISTOŚĆ POUDERZENIOWĄ (CPP jakby ktoś szukał.

Jak ktoś produkuje towarowo to zazwyczaj
  • Odpowiedz
  • 4
@wojtoon
Też takie trafiłem, i z zewnątrz wyglądały bardzo ładnie, fakt, że to są myte ziemniaki, ale były twarde w dotyku i nie wyróżniały się niczym
  • Odpowiedz
@wojtoon: dzięki za fachowe wyjaśnienie. ja już się nauczyłem, że ziemniaczki kupować należy od rolnika w workach a nie w markecie jakieś gówno co się nadaje na pasze dla świń najwyżej.
  • Odpowiedz
  • 0
@Thpo:
To że ziemniak jest twardy o niczym nie świadczy. Lekko miękkie ziemniaki zaczynają się psuć, ale masz jeszcze kilka dni zanim będą do wyrzucenia.

Najważniejsze, żeby skórka była sucha, gładka, bez ubytków i "oczek"
  • Odpowiedz