Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Mirki na jaki kredyt mnie stac majac okolo 10k miesiecznie i 100k wkladu wlasnego? chodzi i krakow i okolice. #nieruchomosci
potrzeba mi minimum 3 pokojowego mieszkania od 60m. Uwazacie ze jest na to szansa czy trzeba popracowac nad zarobkami?
Nie mam innych kredytow ani dlugow...
#kredythipoteczny #krakow #mieszkanie
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 16
@rescogitans: najlepiej skontaktuj sie z doradca kredytowym, ktory zna oferte lepiej niz anonimowi uzytkownicy portalu ze smiesznymi obrazkami.

Wiele zalezy od podstawy dochodu - banki obecnie zaostrzyly kryteria i nie uznaja dochodow z niektorych zrodel, robiaf przy tym pod gorke (np dajac nizszy operat nieruchomosci wzgledem ceny transakcji).

Dodatkowo pamietaj, ze banki obecnie zycza sobie dosc wysoka marze - przez rekordowo niskie stopy nie jest to odczuwalne, ale stopy moga
  • Odpowiedz
@rescogitans: 10k netto? to nie wiele jeśli to b2b. Ziomek ostatnio brał kredyt i miał masę n-----------a z kredytodawcami, i ostatecznie został jeden chętny (potrzebował na dom około 800k, z czego miał jakieś 30% wkładu. Również w IT ma jakoś ponad 20k :)

@foreveralone: jak niecały rok, to na 100% musisz czekać aż dg będzie miała przynajmniej 2 lata, a jeśli nic się nie zmieni, to na b2b
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@wojteksrz: b2b jako programista nie jest teraz tak źle. O ile masz już chwilę działaność to mając 10k miesięcznie są banki które dają ok.600k kredytu.
Ogólnie w wielu bankach programiści zaliczani są do grupy niskiego ryzyka, więc można dostać kredyt z 10% wkładu, (ale jest to nie opłacalne bardzo aktualnie ).
Ale sam musisz iść do doradcy i zapytaj.@rescogitans:
  • Odpowiedz