Wpis z mikrobloga

@Tylkonocna: Ja bym tu sporo zmienił. Portal raczej do wymiany. Niby wchodzi za 14 punktów, ale z portalem gra się raczej silniki. Masz Drauga, więc wyrzuć kaedweńskie upiory, które łatwo skontrować. Ocvist ma sporo prowizji, a często pewnie jest usuwany, więc lepiej dodać coś innego. Myrgtabrakke to też nic specjalnego. Tę kartę grało się jedynie, by kontrować obrońcę w syndykacie. Grasz Eycka pewnie przez te dwa smoki, ale jak już
  • Odpowiedz
@Noxgate: Gram ledwo ponad tydzień, to narazie udało mi się zebrać tak na prawdę, ocvist często kontrowany i czasem muszę go specjalnie trzymac na eycka, Falibor to następna legendarka do craftu, dziekuje bardzo za opinie!
  • Odpowiedz
@Tylkonocna: jak na nowicjusza i niskie rangi to talia spoko. Do wymiany (w kolejności priorytetu): Eyck, Ocvist, Wysłanniczka z Cintry, Margarita na cienkim cieście, Myrgtabrakke. Sugeruję dorzucenie jednej (a może i dwóch) kart za 4p żeby Portal nie brickował.
  • Odpowiedz
@jombsik: Margarita jest spoko bo jest czarodziejem i ma rozkaz, więc teoretycznie 2 ładunki + zapał na adeptke, już pomijając ważna blokadę - mi często siada i to na grubym cieście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Tylkonocna: no i właśnie o to chodzi - ja to bym chętnie te wszystkie engine wypieprzył w miarę ulepszania decku i zrobił z tego Midrange albo Swarm z Uprising ;) Ale tak jak pisałem, talia spoko - zwłaszcza na niższe rangi - więc jak ci się dobrze gra to się moim marudzeniem nie przejmuj.
  • Odpowiedz