Powiem tak - pochodzę z rodziny górniczej i sam robię na grubie od roku i nie rozumiem tego hejtu który się na górników wylewa. To jest naprawdę ciężka i niebezpieczna praca, która jak widzę nie jest w społeczeństwie w ogóle doceniana, a jednak prawie w każdym domu ogrzewa się węglem który wydobywamy. Jakoś zawsze narzekania zaczynają się jak robi się cieplej i ludzie zapominają jak to fajnie jest mieć ciepło w domu. Ludzka głupota nie zna granic.
Mi też nie pasuje, że nie mogę teraz chodzić do pracy, ale jakoś muszę odłożyć na ratę kredytu i życie. Miejcie trochę empatii.
@teddybear69: Problemem jest to że krajowe górnictwo jest traktowane jak święta krowa zamiast jak normalne przedsiębiorstwo.
1) Polski węgiel jest droższy od węgla australijskiego czy też rosyjskiego. Związane jest to między innymi z tym że nasze zasoby są położone dość głęboko.
2) Z punktu widzenia systemu emerytalnego górnictwo produkuje przedwczesnych emerytów. Górnik dostanie z systemu emerytalnego więcej niż do niego
@teddybear69: ciężka i niebezpieczna praca to jest na masztach telekomunikacyjnych, każdy błąd może być twoim ostatnim. Nie pozdrawiam glebogryzie. (╯°□°)╯︵┻━┻
Jak tak wszyscy zazdrościcie to pisać podania o prace i #!$%@? na kopalnie!!! Na Gornym Śląsku to wciąż bardzo ważny pracodawca. Tak będzie jeszcze przynajmniej 20 lat czy wam się to podoba czy nie
@teddybear69 1. Nikt do pracy cię nie zmusza 2. Ciężka? ( ͡º͜ʖ͡º) powiedz to budowlańcom, pracownikom fizycznym linii produkcyjnych muszących pracować do 65 lat, w roku który ma 12 miesięcy 3. Są inne źródła energii, ale nie wolno o tym nawet myśleć, bo bojówki pijanych górników rozniosą stolicę 4. Ludzka głupota nie zna granic - to na pewno
Nasz specjalista od wszystkiego. Od kolei, od dziennikarstwa, od wojny, od rigczu. On widział to już dwa lata temu swoim przenikliwym plebejskim umysłem.
Mi też nie pasuje, że nie mogę teraz chodzić do pracy, ale jakoś muszę odłożyć na ratę kredytu i życie. Miejcie trochę empatii.
#gospodarka #pracbaza #gornictwo #zalesie #gorzkiezale #bekazlewactwa
@teddybear69: bo to wszystko naszym kosztem dzbanie
Mi gówno dadzą i jeszcze zabiorą i dają weglojadom bo inaczej przyjadą robić zadymy na ulicy
@teddybear69: kwartał temu byłeś programista c++, trollu (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@elf_pszeniczny: "Inżynier programowania maszyn górniczych" czego nie rozumiesz? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
węglem który kupujemy z zachodu albo ze wschodu bo naszym się nie opłaca
1) Polski węgiel jest droższy od węgla australijskiego czy też rosyjskiego. Związane jest to między innymi z tym że nasze zasoby są położone dość głęboko.
2) Z punktu widzenia systemu emerytalnego górnictwo produkuje przedwczesnych emerytów. Górnik dostanie z systemu emerytalnego więcej niż do niego
Komentarz usunięty przez autora
2. Ciężka? ( ͡º ͜ʖ͡º) powiedz to budowlańcom, pracownikom fizycznym linii produkcyjnych muszących pracować do 65 lat, w roku który ma 12 miesięcy
3. Są inne źródła energii, ale nie wolno o tym nawet myśleć, bo bojówki pijanych górników rozniosą stolicę
4. Ludzka głupota nie zna granic - to na pewno
Też jestem że Śląska i marzę by
Ty nie górnik, tylko chop jesteś z góry, co w biurze siedzi i na dół raz w roku zjeżdża z Paniami z księgowości co by dodatek dołowy mieć.