Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Pytanie, zamykać pozycje czy trzymać. Sumarycznie jestem kilka na plusie, ale Mniej więcej 40%mniej niż jeszcze w poniedziałek. Co byś cię zrobili, rozmawiamy o giełdach europejskich, usa? Uwaga nie boli mnie, ze nie zrealizowałem zysku. Plan jest rok, no ale... Można odkupić zawsze. #gielda
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@SpokojnaWodaWsciekleFale: zawsze mnie ciekawi jak wyłapać szczyt. Szczerze mówiąc jak widziałem co się dzieje na tagu gielda w ostatnich dniach, to autentyczne czułem, że czas sprzedać wszystkie akcje. Następnym razem to na pewno zrobię. To niby brzmi śmiesznie dla niektórych, ale naprawdę uważam, że Wykop to całkiem niezły anty wskaźnik. Tak sobie myślę, ze teraz trochę późno na sprzedaż, ale jak będzie trzeba przestraszyć nowych inwestorów to może zjeść jeszcze
  • Odpowiedz
@arturccc wielu się śmieje że jak słyszysz rekomendacje kupuj to się sprzedaje i odwrotnie. Jak nawołują do sprzedawania to kupuj.
Trzeba sobie odpowiedzieć czy ma się wiedzę i doświadczenie by grać krótkoterminowo i szukać dołków/szczytów a to bez konkretnych analiz i ustawionych programów na wyłapywanie formacji raczej nie przejdzie.
Albo tak jak ja zawsze godziłem się z losem że mogłem sprzedać drożej lub kupić taniej, ale jestem na tyle małym inwestorem że po prostu zbieram ochłapy i mi to wystarcza.
Wykopu nie słuchaj bo tutaj się bawią w spekulację bankrutów. Dzisiaj się uda, za miesiąc będzie płacz.
Giełda uczy cierpliwości, trzeba mieć własny system.
Jak ostatnio JSW urosło o 10%, następnego dnia spadło o 9%, a kolejnego o 6% to sprzedałem i wcale nie mam do siebie żalu że tego samego dnia z -6% skończyło na kilkuprocentowym plusie. Forum bankiera powie, że mnie wyleszczyli, ale to nie tak. Trzeba chronić kapitał, a nie podejmować ryzykowne
  • Odpowiedz