Wpis z mikrobloga

@Falcinho: wiesz co teraz nie nadążysz za ludźmi... Jestem przerażony co się dzieje na rynku rowerowym, 2 kółka budzetowe, w sensie rower, zaczynają się niby od 5 tyś xD ja jeżdżę na oponach kenda Khan 28x40c i jestem bardzo zadowolony, niestety najazd na wkręta zakończył się dziurą w dętce ale nie ma co się dziwić przy 8at :D weź szerszą, mniejsze ryzyko poślizgu, pewnie dlatego w szosach zmieniają, samym szedł
  • Odpowiedz
@Adwokat_Boga: gdzie bym nie spojrzał to na każdym forum ludzie polecają tą oponę niezależnie od terenu - gdzie leży jej fenomen ?
Zastanawiałem się jakiś czas temu nad nią ale bieżnik wygląda na dość terenowy, a jeżdżę na swoim crossie dość sporo po DDR, czy taka opona nie będzie się zbyt szybko zużywać?
  • Odpowiedz
Zastanawiałem się jakiś czas temu nad nią ale bieżnik wygląda na dość terenowy

@tylkodobregeesy: Zobacz sobie na środek bieżnika. Przy wysokim ciśnieniu koło jedzie tylko po nim i opory toczenia są niskie, a wjechałem na nich i zjechałem z Turbacza. Spore prędkości i poza typowym offroadem, m.in. mokra trawa i płytkie strumyki. Zero problemów. Najlepsza opona do tego typu rowerów. Gdyby istniała jakaś lżejsza wersja tubeless, to bym sobie do
  • Odpowiedz
@mmichal Zastanawiałem się nad schwalbe marathon ale jednak nie moja półka cenowa. Wybór padł na Schwalbe Land Cruiser tylko nadal zastanawiam się nad szerokością.
  • Odpowiedz
@mmichal Juz zamówiłem i jakoś jestem uzależniony od Schwalbe. Chyba dlatego, że w pierwszym "lepszym" rowerze miałem Schwalbe. Dobrze wiedzieć tez o tym cst pika.
  • Odpowiedz