Wpis z mikrobloga

@fastest_man_alive ciekawe badanie. Wyjaśnij proszę, czy bierze ono pod uwagę różnicę w wyrokach za poszczególne wykroczenia i przestępstwa ze względu na lokalizację? Wydaje mi sie, ze nie ma tam wzmianki o tym, że w zależności od stanu wyroki mogą się różnić. Jeśli wyroki za przestępstwa popełniane w większości przez czarnych w jakims Maryland czy Missisipi gdzie populacja czarna sięga 40% sa wyższe niż w północnych stanach, wtedy można zauważyć dysproporcje. Nie
  • Odpowiedz
@loczyn: ty to już o rigczu biedronki lepiej nic nie mów. Gość jedyne co potrafi to pięknymi słowami przekazać to co chcą usłyszeć jego wyborcy. Jak tam z jego przenosinami z europejskiego do polskiego parlamentu? Jak tam spelnienie obietnic wyborczych w Słupsku, jak tam ściąganie zagranicznych inwestorów (z pierwszej ręki wiem, że nawet lokalnych inwestorów potrafił odtrącić)? Btw Jak tam jego poparcie w wyborach prezydenckich?
  • Odpowiedz
@fastest_man_alive bardziej oburza mnie np. 22 osoby, które już poniosły śmierć w wyniku "protestów". Nie da sie znaleźć nigdzie liczby ludzi "zabitych" przez policję przez nadużycie siły ale przewija sie mniej nazwisk ogólnie, niż ludzi zginęło w trakcie zamieszek. Co roku ginie 1000 osob zastrzelonych przez policję, nikt nie mówi jako % z nich byl uzbrojony, bądź nie dawał sie aresztować. Moim strzalem jest 99%.
  • Odpowiedz
@fastest_man_alive: czekaj czekaj, dziewczynka taka mądra, tak?
Mówimy, że czarnych życie jest ważne,
Nie mówimy, że tylko czarnych życie jest ważne
Wiemy że wszystkie życia są ważne
ALE
potrzebujemy pomocy bo czarnych życie jest wazne i jest
  • Odpowiedz
@Tyraxor: w Polsce w niektórych firmach kobiety też mają 20% (lub inny procent) niższą stawkę,

matematyka jest prosta masz 1000kg "czegoś" do przerzucenia i jako przedsiębiorca chcesz zapłacić za przerzucenie tego 100zł

facet będzie to przerzucał 6h w efekcie wyjdzie mu 16 zl/h
kobieta będzie to przerzucać 8h w efekcie wyjdzie jej
  • Odpowiedz
@fastest_man_alive argument ad personam. Nie trzeba mieszkać w stanach żeby wiedzieć jak tam jest. Historyk nie musial żyć podczas wojen napoleońskich aby je oceniać. Sąsiedzi od 20 ponad lat mieszkali w Kanadzie teraz już wrócili do Polski xd to zawsze mówili że w USA jest ogromny problem z czarnymi i o tym nie wypada mówić. Cieszyli się że jednak mieszkają w Kanadzie.
  • Odpowiedz
Mała dziewczynka tylko trzyma transparent, a pewnie sama nie umie czytać ( ͡º ͜ʖ͡º) Ale wiem, że tak lepiej brzmi jeżeli chce się obrazić druga stronę. Why don't they say 'all lives matter'? They would know that black lives matter too?
  • Odpowiedz
@fastest_man_alive: dla wykopowego prawusa to chyba USA i RPA to jedno i to samo.

W RPA jest prawdziwy rasizm wobec białych. Czarni politycy się tam nawet z tym nie kryją w wypowiedziach publicznych. Ale jakoś nie widzę stosu znalezisk o rasizmie i traktowaniu białych w RPA. Raz na miesiąc coś wejdzie na główną z 300 głosów i tyle.

A w USA jest nie tyle rasizm wobec czarnych, co dyskryminacja wobec
  • Odpowiedz
rasizm wobec białych xd. Tak tak, mówi to koleś, który nigdy nie był w USA, a tamtejsze realia zna jedynie z wysrywów prawaków nawykopie

@fastest_man_alive: a Ty byłeś w USA? Bo tak się składa, że ja tak i uważam, że prawica na wykopie ma rację. Nie ma żadnego rasizmu wobec czarnych,. Tak samo jak w Polsce nie ma żadnego rasizmu wobec cyganów. Oni sami sobie pracują na swój wizerunek.
  • Odpowiedz